- Haberi Paylaş
- Facebook'ta Paylaş
- Twitter'da Paylaş

- 04 Ocak 2018, Perşembe 23:03
- A-
- A+
- 478 kez okundu
Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan asılsız haberlerle ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Diyanet’in böyle bir açıklaması yok” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında yayınlanan asılsız haberlerle ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ açıklamalarda bulundu.
Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı dini konulardaki bütün fetvalarını İslam’ın sahih kaynaklarına göre oluşturduğunu ifade etti. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun önemine işaret eden Bozdağ, “Burada din konusunda çok iyi yetişmiş, uzman bilim insanları var, bunlar Kur’an’a, sünnete, icmaya, kıyasa, yani İslam’ın sahih kaynaklarına göre kendilerine sorulan sorulara cevaplar verirler” dedi.
“Diyanet İşleri Başkanlığı çocukların küçük yaşta evlenmesine karşıdır”
Diyanet’in çocukların evlendirilebileceğine dair bir açıklamasının olmadığı halde Diyanet’in böyle bir açıklaması var diye yalan haber yapıldığını kaydeden Bozdağ, “Diyanet İşleri Başkanlığı çocukların küçük yaşta evlenmesine karşı olduğunu defalarca açıklamıştır” diye konuştu.
Asılsız haber yapanlar ahlaktan bahsedemezler
Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığının bazı çevrelerin sürekli hedefinde olduğunu söyleyerek, “Onun için de Diyanet’le ilgili haber yaparken nasıl çarpıtırız, nasıl insanları Diyanet’in aleyhine kışkırtırız, bu iki saikle hareket edildiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Basın yayın kuruluşlarının gazetecilik meslek etik ilkelerine göre gazetecilik yapması gerektiğini hatırlatan Bozdağ, şunları söyledi: “Diyanet böyle bir açıklama yaptı diye veriyorlar ve yalan söylüyorlar. Diyanet’in böyle bir açıklaması yok. O zaman ben bir açıklama yaptımsa diyeceksin ki, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şu açıklamayı yaptı, tırnak içinde onu ver. Ama ben açıklama yapmadıysam, yapmadığım bir açıklama, benim adıma gazetelerde, televizyonlarda haber konusu yapılıyorsa, bu haberi yapanlar ahlaktan bahsedemezler.”
“Diyanet’in fetva verirken uyacağı tek kanun, Allah’ın kanunudur”
Diyanet’in dini konularda vatandaş tarafından başvurulan bir güven müessesi olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:
“Şimdi o güven duygusunu, Diyanet’e bakışı olumsuz etkilemek ve onu yok etmek istiyorlar. Diyanet’e düşmanlıklarının bir sebebini biraz ben oraya bağlıyorum. Diyanet İslam’la ilgili konuşuyor, İslam’a ait konularda fetva veriyor, yorum yapıyor, değerlendirme yapıyor. Şimdi insanlar aynı konuda farklı düşünebilir. Diyelim ki faiz konusunda Diyanet neye bakacak? Kur’an’a bakacak. Piyango konusunda neye bakacak? Kur’an’a bakacak. Şimdi diyor ki, vay böyle bir fetva nasıl verilir? Ya kardeşim, sen fetvayı Diyanet’ten bugünkü kanunlara göre mi fetva istiyorsun, yoksa İslam’a göre mi fetva istiyorsun? Bir yandan fetva soruyor, bir yandan kanunlara uygun niye fetva vermiyor diyor. Diyanet’in fetva verirken uyacağı tek kanun var, o da Allah’ın kanunudur, ona uygun fetva veriyor.”






Kaynak:
Diyanet
Editör:
Muhammed-ül Emin
HABERE YORUM YAZIN

-
Antalya’da Hizmet Takip Programıyla ilgili eğitim verildi
-
Münih’de 4-6 yaş grubu eğitici semineri
-
Dini Bilgiler ve Hutbe Yarışmalarının Almanya Biricileri Belirlendi
-
Öğrenmenin yaşı yoktur
-
Gençlerimiz korkunç alevlerle yanan bir çukura gidiyor.
-
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 7. Yurt Dışı Din Hizmetleri Konferansı’na katıldı
-
“Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi” sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi
-
Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Yeni Hizmet Binası dualarla açıldı