2016 KYK Burs ve kredi sonuçları açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- 2016 KYk burs ve kredi sonuçları merakla bekleniyordu. Binlerce öğrenciyi ilgilendiren 2016 kredi ve burs başvuru sonuçlarının açıklandığını Bakan Kılıç sosyal medyadan duyurdu. KYK 2016 burs sonuçları KYK\'nin resmi sitesi olan sonuc.kyk.gov.tr\'de ya da aşağıdaki linkimizden sorgulayabilirsiniz...

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. 2016-2017 yılı için merakla beklenen KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması öğrencileri oldukça heyecanlandırdı. Konu ile ilgili ajanslardan  gelenhaberlere göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvurularına ilişkin sonuçların erişime açıldığını duyurdu.

İşte Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç'ın yaptığı açıklama!

Sevgili öğrenciler, merakla beklediğiniz kredi/burs sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara https://sonuc.kyk.gov.tr  adresinden ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize bir de güzel haberimiz var! Daha önce Ocak ayından itibaren ödediğimiz kredi ve bursları bu yıl Ekim ayından başlatıyoruz. Böylece, yüksek öğrenime bu yıl itibariyle başlamış gençlerimiz Aralık ayında 3 burs/kredi miktarı birden almış olacaklar. 

Hayırlı olsun.

BURS VE KREDİ SONUÇLARINDAN SONRA NE YAPILMASI GEREK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bu zamana kadar Ocak ayından itibaren ödenen burs/krediler artık Ekim ayı da dahil olmak üzere ödenecek. Geçen yıl burs ve kredi miktarına yapılan zamla sevinen öğrenciler, bu yıl da ödemelerin Ekim ayına çekilmesinin sevincini yaşıyor. Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak ödeniyor.  Öğrencilerin, taahhütnamelerini e-devlet üzerinden 27 Kasım saat 23.59’e kadar onaylamaları gerekiyor. 

Burs veya öğrenim kredisi kazanan öğrenciler öncelikle e devlet şifresi yok ise Türkiye’de ise PTT’den yurt dışında ise kendilerine en yakın konsolosluklardan e devlet şifresi temin etmeleri gerekiyor. Kredi sonuçları açıklandıktan sonra www.turkiye.gov.tr üzerinden sunulan taahhütnameyi onaylamaları gerekiyor.

BURS ÖNCELİKLERİNE İLİŞKİN DUYURU

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında köyleri boşaltılan öğrencilere sağlanmakta olan burs önceliği 29 Ekim 2016 Tarihinde Yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin YEDİNCİ BÖLÜMÜNDE, Çeşitli ve Son Hükümler Başlığı Altında yer Alan 89. MADDE ile yürürlükten kaldırılmıştır. 

2016/2017 eğitim-öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunup kurumumuza 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında belge gönderen öğrencilerimizin bu belgeleri, ilgili öncelik kaldırıldığı için kabul edilmemiş; öğrenciler, öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınmıştır.

Önemli Uyarı

Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.kaynak. milliyet

 

 

Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberilern tüm hakları kaynak gösterilen siteye, köşe yazıları yazar sahibine veya web sitemizin özel haberi ise Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Haftanın Vaazı, FATİHA SURESİÖnceki Haber

Haftanın Vaazı, FATİHA SURESİ

Diyanet Kur\'an kursu öğreticisi alacak mı?Sonraki Haber

Diyanet Kur\'an kursu öğreticisi alacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!