4-6 Yaş Kur'an Kursunda 25 günde Kur'an'a geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4-6 Yaş Kur'an Kursunda 25 günde Kur'an'a geçti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 günde Elif Ba'yı öğrenerek Kur'an'ı Kerime geçen 5 yaşındaki Ahmet Nezir Çetinkaya'ya taç giydirildi.

Silopi İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan Huzur Bahçe Kur'an Kursuna giden Ahmet Nezir Çetinkaya'nın Kur'an öğrenme aşkı görenleri duygulandırdı.

Huzur Bahçe Kur'an kursunda 4-6 yaş grubunda öğrenim gören miniklerin Kur'an öğrenme azmi imrendiriyor.

Gösterdiği üstün gayret ile Kur'anı Kerime geçen Ahmet Nezir Çetinkaya,  kursta düzenlenen tören ile taç giydirildikten sonra belgesi takdim edildi.

Yenişehir Camii hizmet binasında düzenlenen törene, İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Diyanet İşleri Emekli Müşaviri Abdullah Kaplan ve öğrenci velileri katıldı.

Kurs öğrencileri ilk olarak çeşitli dualar okudu. Öğrendikleri dini bilgileri beraber okuyan öğrencileri dinleyen Müftü Elçi, tablo karşısında duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bu tür eğitimlerin temelden öğrencilere verilmesinin gerekli olduğunu belirten Elçi, kurs eğitmeni Meryem Efe Âşık'a teşekkür etti.

Daha sonra küçük yaşta Kur'an okumayı öğrenen 5 yaşındaki Ahmet Nezir Çetinkaya için yapılan pasta kesildi ve misafirlere dağıtıldı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi Ahmet Nezir Çetinkaya 'ya başarı belgesi verdikten sonra buradan ayrıldı.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan baba Cuma Çetinkaya, çocuğu Kur'an'a geçtiği için mutlu olduklarını söyledi.

Çetinkaya, "İlçe müftülüğünün açmış olduğu kursa çocuğumu gönderdim. Hamdolsun oğlum Kur'an'ı kerime geçti. Mutluyuz, sevinçli ve gururluyuz. Umarız diğer talebeler de kısa süre de Kur'an-ı Kerim'e geçer." dedi.

Yaşadığı sevinci aktaran Ahmet Nezir Çetinkaya, Kur'an'a geçtiği için çok mutlu olduğunu ve arkadaşlarının da Kur'an'a geçmesini istediğini belirtti.

Kurs öğretmeni Meryem Efe Aşık, "İlçe müftüsünün katılımıyla güzel bir program oldu. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitiminin dışında Milli Eğitim müfredatındaki dersleri vermekteyiz. Eğitim setlerimiz var ve eğitim setlerimizde de çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Kesme ve yapıştırma gibi bazı faaliyetlerimiz oluyor. İki eğitimi birden götürmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
21. Yüzyıl Ebu CehilleriÖnceki Haber

21. Yüzyıl Ebu Cehilleri

Dib Başkanı Ali Erbaş Sakarya'ya GidiyorSonraki Haber

Dib Başkanı Ali Erbaş Sakarya'ya Gidiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!