4B Sözleşmeli personel mesleğe hazırlık eğitimleri başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4B Sözleşmeli personel mesleğe hazırlık eğitimleri başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı 16.09.2019-13.11.2019 tarihleri arasında 2018 ve daha önceki yıllarda atanan İHL+Hafızlar ile İlahiyat Ön lisans+Hafızlar için 20 Eğitim Merkezinde "Mesleğe Hazırlık Eğitimi" düzenleyecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı 16.09.2019-13.11.2019 tarihleri arasında 2018 ve daha önceki yıllarda atanan İHL+Hafızlar ile İlahiyat Ön lisans+Hafızlar için 20 Eğitim Merkezinde "Mesleğe Hazırlık Eğitimi" düzenleyecek.

Eğitime alınacak personel için başvurular tercih usulü yapılacak ve tercihler için 9-13 Eylül 2019 tarihleri arasında İl Müftülüklerine başvurulacak.

Yukarıda zikeridilen mezuniyet grupları dışında kalanlar ile 2019 yılında atanan 4/B Sözleşmelipersonel şimdilik eğitim planı kapmasına alınmadı.

Diyanet İşeri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 81 il müftülüğüne gönderilen yazı şöyle;

Başkanlığımızca, 4/B sözleşmeli personel statüsünde göreve başlayan personelin mesleki yeterliklerini artırmak, kurum aidiyetlerini güçlendirmek, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerini sağlamak amacıyla Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde mesleğe hazırlık eğitimine alınmaları ilgi olur ile uygun görülmüştür.

Bu itibarla;
1- Söz konusu eğitim yol hariç tarihleri 16 Eylül 2019 - 13 Kasım 2019 arasında düzenlenecektir. 

2- Eğitime 2018 ve önceki yıllarda göreve başlayıp mesleğe hazırlık eğitimi almayan İHL+Hafız ile 2016-2017 yıllarında göreve başlayıp mesleğe hazırlık eğitimi almayan Önlisans+Hafız 4/B sözleşmeli imam hatip ve müezzin kayyımlar alınacaktır.

3- Eğitimde Başkanlığımızca hazırlanan ve e-posta yoluyla Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilecek program uygulanacaktır.

4- 4/B sözleşmeli personelin mesleğe hazırlık eğitim yeri tercih işlemleri, bağlı bulundukları İl Müftülükleri tarafından 9 Eylül 2019 Pazartesi saat 10:00'dan itibaren başlayacak, 13 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar DİBBYS/Hizmet İçi Eğitim Modülü üzerinden Ek-1'de gönderilen Eğitim Merkezleri kontenjan durumuna göre yatılı veya gündüzlü olarak girilmek suretiyle tamamlanacaktır.

5- İl Müftülükleri tarafından isimleri EHYS'ye girilen personele, ikinci bir duyuruya gerek görülmeksizin, belirtilen yer ve tarihte sabah saat 08.00'de derse katılacak şekilde hazır bulunmaları için, en geç 13 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müftülüklerince yazılı tebligat yapılacaktır.

6- Aksaklıklara meydan vermemek için Ek-2'de gönderilen bilgi notu çoğaltılarak imza karşılığı eğitime katılacaklara verilecektir.

7- Eğitime katılacak görevliler IBAN numaralarını yanlarında getireceklerdir.

8- Eğitime katılacak görevliler seyahatlerini kara yoluyla yapacaklardır.

9- Eğitim Merkezlerinin kontenjanları ve personelin mazeretleri göz önünde bulundurularak, eğitime alınamayan 4/B sözleşmeli personelin mesleğe hazırlık eğitimleri bir sonraki planlamaya dâhil edilecektir.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftü Akyazı görev yeri Havza'dan dualarla uğurlandıÖnceki Haber

Müftü Akyazı görev yeri Havza'dan dualar...

Diyanet Öğretmen ve Eğitim Görevlisi alacakSonraki Haber

Diyanet Öğretmen ve Eğitim Görevlisi ala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!