Almanya'da Müslümanlara cami vergisi geliyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya'da Müslümanlara cami vergisi geliyor?
Almanya'da camilere dışarıdan kaynak aktarılması tartışmasının ardından Müslümanlara 'Cami vergisi' gelmesi gündeme geldi. Merkel, İslami kurumlara vergi uygulanabileceğini açıkladı.

Yabancı ülkelerin camilere kaynak aktarımının tartışıldığıAlmanya'da Merkel, İslami kurumlara vergi getirilebileceğini açıkladı.

Euronews'te yer alan habere göre;

Almanya, yabancı ülkelerin kendi topraklarında bulunan camilerine dışarıdan kaynak aktarılmasının engellenmesini tartışıyor.

CAMİ VERGİSİ GÜNDEMDE

Almanya Başbakanı Angela Merkel İslami kurumlara yönelik "cami vergisi" uygulamasının mümkün olabileceğini belirtti.

Bu durumda vergilerin Müslümanlardan toplanması öngörülüyor. Özellikle Türkiye, Selefi hareketler ve Orta-Doğu ülkeleri hedef tahtasında bulunuyor.

DİTİB TARTIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camilerde görev yapan bazı imamların 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk konsolosluklarına Gülen hareketi hakkında bilgiler içeren raporlar sunduğu iddiaları, Almanya ile Türkiye arasında tansiyonun yükselmesine yol açmıştı.

Kimi hükümet yetkilileri "Türkiye'den radikal ideolojilerin camiler aracılığı ile Almanya'ya taşınması konusunda" endişelerini dile getiriyor.

Alman İstihbarat örgütü de Türk vatandaşlarıyla ilgili bilgi toplayan DİTİB'i yakın takibe alma olasılığını tartışıyor. Almanya genelinde toplam 900 cami Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) kontrolü ve finansmanı altında bulunuyor.

MÜSLÜMANLARA DA VERGİ GETİRİLEBİLİR

Nüfusun yüzde 6'sının Müslüman olduğu Almanya'da Hristiyanların yıllık vergilerinin yüzde 8'i dini kurumları finanse etmek için kullanılıyor. Bu verginin Müslüman toplumunu da içine alacak şekilde genişletilmesi tartışılıyor.

Son aylarda Almanya'da şiddeti körüklediği ve radikal düşünceleri yaydığı kanaatine varılan bazı camiler kapatıldı.

Yetkililer göçmen akını ile birlikte demokratik değerlerden uzak bazı Ortadoğu ülkelerinin Almanya'daki İslami kurumları finanse etmesinin büyük tehlikelere yol açabileceğine dikkat çekiyor.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Dijital Yayıncılık Daire Başkanlığı kuracakÖnceki Haber

Diyanet Dijital Yayıncılık Daire Başkanl...

Diyanet'te Beklenen Operasyon BaşladıSonraki Haber

Diyanet'te Beklenen Operasyon Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!