Buca Müftülüğü Minik Öğrencilerinden Muhteşem Kapanış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DİYANET HABER- Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi çerçevesinde İzmir İli Buca Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursları Muhteşem bir kapanış programına imza attı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi çerçevesinde  İzmir İli Buca Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursları Muhteşem bir kapanış programına imza attı.

Buca Gençlik Derneği Sponsorluğunda ve Buca Müftülüğünün organizesiyle Buca SGK Konferans salonunda gerçekleştirilen 4-6 Yaş Kur’an Kursları öğrencilerinin kapanış programına katılım oldukça yüksekti. Salon izleyicileri almadı.

Yıl sonu programı, Buca Gençlik Derneği yönetim kurulu başkanı ve Zafer Camii İmam Hatibi Yücel Erdoğan’ın programın akışı ve kurslar hakkında verdiği detaylı bilgi ile başladı. Erdoğan; “Buca Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kurslarımız 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başında 10 kurs ile başladı. İkinci dönem 2 kursumuz daha açılarak 12 oldu. 2 kursumuzun daha hazırlığı tamamlandı ve önümüzdeki sezona Buca Müftülüğü 4-6 Yaş Kur’an Kursları 14 kurs ile hazır. Hedef en az 20 kurs 500 öğrenci. Rabbim hayırlara vesile kılsın.”

Programda ilk olarak 1991 Kur’an Okuma Dünya birincisi ve ilahi sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu sahne aldı. Açılış Kur’an-ı Kerimini okuyan Güneşdoğdu gönülleri hoş etti. Daha sonra saz ekibiyle birlikte canlı olarak okuduğu ilahilerle izleyicileri mest etti. Sanatçının ilahilerine çoğu zaman öğrencilerin ve izleyicilerin eşlik etmesi gözden kaçmadı. Güneşdoğdu program içerisinde yaptığı mini konuşmalarda Diyanet’in açtığı bu kursların takdire şayan ve çok önemli olduğunu dile getirdi. Programın 1. Bölümünün sonunda ilçe müftüsü Muharrem GÜL sanatçı Mustafa Özcan Güneşdoğdu’ya çiçek takdiminde bulundu ve minik öğrencilerle toplu resim çekildi.

Daha sonra Programın 2. Bölümüne geçildi. İlk olarak açılış konuşmasını ilçe müftüsü Muharrem GÜL yaptı. Müftü Muharrem GÜL; “ Diyanet İşleri Başkanlığının pilot bölge olarak İzmir’de başlattığı ve bir kaç yıldır devam eden 4-6 yaş Kur’an Kurslarını çok önemsiyoruz. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Buca Müftülüğümüze bağlı toplam 12 kursumuz 19 sınıfla yaklaşık 300 öğrencimiz vardı. Ayrıca Suriyelilere yönelik 2 kursumuzda 4-6 Yaş kurslarımızla hizmet verdik.  Öğrencilerimiz bu kurslarımızda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendiler, değerler eğitimi aldılar. Önümüzdeki yıl en az 5 yeni kurs açarak kurs sayımızı en az 20 kurs’un üzerine çıkarmayı planlıyoruz. Yeni açılacak kurslar ve var olan kurslarımızda yeni sınıflar ilave yapılarak ilçemizde daha fazla öğrenciye ulaşmayı planlıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, kurslarımızda eksiklerin giderilmesinde ve yeni kurslarımızın açılmasında Müftülüğümüze destek veren ve bu kapanış programının hazırlanmasına büyük emek ve destek veren Buca Gençlik Derneği’ne ve yönetim kurulu başkanı Yücel ERDOĞAN’a ayrıca teşekkür ediyorum. Derneğimizin hizmetlerinin gençlik alanında yayılmasını temenni ediyorum.

Ayrıca 4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızda eğitim veren bu güzide çocukların yetişmesine vesile olan vefakar, cefakâr öğreticilerimize teşekkür ediyorum. "

İlçe Müftüsü Muharrem Gül bey’in konuşmasında sonra 4-6 yaş Kur’an Kurslarının gösterilerine geçildi. Programda sahne alan kurslar; Abil Efendi 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Abdülkadir Geylani 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Bilal Habeşi 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Kurtuluş Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Nene Hatun 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Ravza 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Sultan Fatih 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Buca Ali Polat 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Yeni Cami 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Yıkık Kemer 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Ufuk 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Zafer 4-6 Yaş Kur’an Kursu.

Kurslarda eğitim gören öğrenciler sahnede ezberledikleri duaları, hadisleri, sureleri okudular. 5 yaşındaki bir öğrencinin Yasin suresinin 1. Sayfasını ezbere okuması gözlerden kaçmadı ve büyük alkış aldı. Her kurs sahne alarak birer ilahi okudular. Duygu dolu anlar yaşandı.  Programda bir kursun mehter kıyafetleri giyerek mehteran gösterisi sunması, bir kursunda semazenleri giyerek sahne almaları geceye ayrı bir neşe ve anlam kattı.

Programda birde sürpriz yaşandı. Kuruçeşme Kur’an Kursu öğrencilerinden Ayşe teyze Kur’an-ı baştan sona kurşun kalemle yazmış. Yazdığı bu Kur’an-ı Kerim ilgi odağı oldu ve izleyicilerden büyük alkış aldı. İlçe Müftüsü GÜL Ayşe teyzeye çiçek takdiminde bulunarak emeğine karşılık teşekkür etti. 

Buca Müftülüğüne bağlı toplam 12 kurs ve 19 sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen 4-6 yaş Kur’an kursu minik öğrencilerin yılsonu etkinliği toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

 

RESİMLERİN TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futbolcular oruç tutuyor, kim planlıyor bu maçları?Önceki Haber

Futbolcular oruç tutuyor, kim planlıyor...

Koca İstanbul bir camiyi 10 yılda tamamlayamadı!Sonraki Haber

Koca İstanbul bir camiyi 10 yılda tamaml...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!