Diyanet, Küs çiftleri barıştıracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet, Küs çiftleri barıştıracak
Diyanet’e verilen görevlere bir yenisi daha eklendi. Maraş’ta, Müftülük bünyesinde, “Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu” kurularak, sorun yaşayan çiftlerin bu merkeze yönlendirildiği öğrenildi

Bağımlılıkla mücadelen spora, sağlıktan eğitime kadar toplumsal yaşamın hemen her alanında etkinliği artırılan Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen görevlere bir yenisi daha eklendi. Maraş’ta, Müftülük bünyesinde, “Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu” kurularak, sorun yaşayan çiftlerin bu merkeze yönlendirildiği öğrenildi. Kuran kursu öğreticisinin “uzman” olarak görev yaptığı merkezin amacı, “Anne, baba ve çocuklarla ilgili problemlere çözüm üretmek ve yanlış anlayışları ortadan kaldırmak” ifadeleriyle açıklandı.

Topluma ‘doğru’ bilgi sunacak
Aile ve İrşad Bürosu’nun, aile hakkında topluma “doğru bilgi” sunmak amacıyla kurulduğu ileri sürüldü. Kuran kursu öğreticisi İlknur Karcıoğlu, merkezi, “Milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır” sözleriyle savundu. Elbistan Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, Aile ve İrşad Bürosu’nun hafta içi öğleden sonra hizmet vereceği ve sayısının artırılacağı belirtildi.

‘Evlerinde ziyaret ediyoruz’
Elbistan Müftülüğü, büroya bizzat gelerek başvuru yapan çiftlerin yanı sıra telefon yoluyla ulaşan çiftlere, “kuşatıcı ve kucaklayıcı” bir yaklaşımla hizmet verildiğini iddia etti. Müftülüğü’nün merkeze ilişkin açıklamasında şunlar kaydedildi: “Büromuza gelme imkanı bulamayan ya da telefonla ulaşamayan hanım kardeşlerimizi de evlerinde ziyaret ediyoruz. Doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Eşler arasındaki küçük kırgınların ve dargınlıkların, aile bütünlüğünü bozmaya yönelik davranışlara dönüşmemesi için de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizim görevimiz bu kişilere manevi destek vererek, sorununu en uygun şekilde çözmesine yardımcı olmak. Elhamdülillah bugüne kadar boşanma aşamasındaki eşlerin de barışmasına ve mutlu bir aile hayatına devam etmelerine vesile olduk.”

***

Aile ve İrşad Büroları nedir?
Kamuoyunun gündemine ilk kez 2004 yılında çıkarılan bir yönetmelikle gelen Aile ve İrşad Büroları aktif olarak 2018 yılında kullanılmaya başlandı. İslamın Sünnilik mezhebinden referansla çiftlere “ailenin önemini” anlatan merkezler, “Dini bilgilendirme yaparak aile yapısının korunması sağlanamaz” gerekçesiyle uzmanlardan tepki çekti.

Mustafa Mert Bildircin/ BİR GÜN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftü Doğan, Muhtara Gereken Cevabı VerdikÖnceki Haber

Müftü Doğan, Muhtara Gereken Cevabı Verd...

Soruşturmayla Görev Yeri Değişenlerin Tekrar....Sonraki Haber

Soruşturmayla Görev Yeri Değişenlerin Te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!