Diyanet Bayan Murakıplara Sahip Çıkmalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Bayan Murakıplara Sahip Çıkmalı!
1 yılı aşkın süredir eş durumu mazeret tayin hakkının kendilerine verilmediğini dile getiren bayan murakıplar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kendilerine sahip çıkmasını istiyor.

Bayan Murakıpların Ailesine Sahip Çıkılmalı

2018 Yılı Mart ayında ataması yapılan bayan murakıplara eş durumu mazeret tayin hakkı 1 yılı aşkındır verilmiyor. Çocuklarından ve ailelerinden yaklaşık 15 aydır ayrı olan bayan murakıplar çocuklarını ayda bir görebilmek için bile saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar.

Yetkililerden tayin dönemi olan şu günlerde atamalarının yapılmasını istiyorlar. Hali hazırda Erkek görevlilerin tamamının normal ve mazeret tayinlerinin yapıldığını ve yapılacağını belirten bayan murakıplar kendilerine de bu hakların tanınması konusunda yetkililerden talepte bulunuyorlar.

MAZERETLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Bayan murakıplar içerisinde eşi çakılı kadro olan askeri rütbelerde olan sağlık sorunları olan vb. mazeretleri olmasına rağmen bu isteklerinin yerine getirilmediğini bu konuda ailelerinin kavuşması için ailenin önemi için bu hakkın verilmesini talep ediyorlar.

Yönetmelik açısından eş durumu tayinlerinin yapılmasına bir engel olmadığını belirten bayan murakıplar gerekirse eşit kadro veya alt kadrolara verilebilmelerinin de önünde yönetmelik olarak engel olmadığını belirtiyorlar. Sınav başvuru şartlarında veya atama şartları arasında yönetmelik açısında 2 sene görev yapmak gibi bir zorunlulukta koşulmadığını belirten bayan murakıplar bu konunun çözüme kavuşturulmasını umut ediyorlar.

ÜCRETSİZ İZNE ZORLANIYORUZ

Her ile bir bayan murakıp projesi kapsamında atamalarının yapıldığını ancak hali hazırdaki taleplerin büyük şehirlere olduğu ve bu büyük şehirlerin ihtiyacı olduğunu belirtiyorlar. Eş durumu tayini yapılmayan bayan murakıplar adeta ücretsiz izne zorlanıyorlar.

Nitekim şuan bir kaç bayan Murakıp ailesinin durumunu göz önünde bulundurarak ücretsiz izne ayrıldı ve ayrılmaya devam ediyor. Yetkililerden bebelerini ve çocuklarını düşünmelerini ve bu duruma bir çözüm bulmalarını talep ediyorlar.

Diyanet'in Mağdur
Bayan Murakıpları

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet Bu Soruna Çözüm Bulmalı!Önceki Haber

Diyanet Bu Soruna Çözüm Bulmalı!

Ahmet KARAGÖL Hakka Yürüdü.Sonraki Haber

Ahmet KARAGÖL Hakka Yürüdü.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!