Diyanet Görevde Yükselme Sonuçlarını Neden Açıklamıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Görevde Yükselme Sonuçlarını Neden Açıklamıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme Sözlü Sınav sonuçlarının aradan geçen süre de halen açıklanmaması kafaları karıştırıyor!

DİYANET, SÖZLÜ SINAV SONUÇLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Konuyla ilgili gelen çok sayıda talep üzerine açıklama yapan Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Hasan Türüt, söz konusu sözlü sınav sonuçlarının açıklanmamasının manidar olduğunu söyleyerek basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Görevde Yükselme Sınavları yazılı sonuçlarına göre sözlü sınavlara davet edilen görevlilerin mağdur edildiğine dikkat çeken Türüt, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Görevde Yükselme Sınavlarına katılarak başarılı olan görevliler, Şube Müdürü, Murakıp, Din Hizmetleri Uzmanı ve Şef kadroları sözlü sınavlarına davet edildiler. Sözlü sınavlar en son 22 Ocak 2019 tarihinde yapılarak sona erdi. Aradan 4 ay geçmesine rağmen sonuçlar açıklanmadı. Yönetmeliğe göre, sözlü sınavların bitiş tarihinden itibaren sonuçların 30 gün içinde açıklanması gerekiyor. Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmaması, sınavlara katılan görevlilerin aklına ister istemez bazı şüphelerin gelmesine neden oluyor! Şüphe ve kaygılarını bizimle paylaşan görevlilerin haklı talepleri görmezden gelinemez Bu şüphe ve kaygıların giderilmesi gerekir. Sözlü sınav olması nedeniyle, “müdahale olduğu için mi sonuçlar açıklanmıyor?” ve “üst düzey yöneticilerin görevden alınmasıyla ilgili mi?” şüphelerinin giderilerek sınavlar üzerindeki şaibelerin ortadan kaldırılması gerekiyor. 

Yönetmeliğe uymayan Diyanet İşleri Başkanlığı, sözlü sınav sonuçlarının açıklanmama nedenlerini kamuoyu ile paylaşmalıdır. Binlerce insanın mağdur olmasına göz yumulmamalıdır. Gelecek planları yapan görevliler, sınav sonuçlarının açıklanmaması nedeniyle önlerini göremedikleri için planlarını ertelemek zorunda kalıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme Sözlü Sınav sonuçlarının bir an önce açıklanarak heyecan, merak, endişe, kaygı ve şüpheli bekleyişin sona erdirilmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezaevi Hayatını Değiştirdi 15 Ay'da Hafız OlduÖnceki Haber

Cezaevi Hayatını Değiştirdi 15 Ay'da Haf...

Sözleşmeli personelin önü açıldıSonraki Haber

Sözleşmeli personelin önü açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!