Diyanet'ten KYK Görevlilerine Duyuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet'ten KYK Görevlilerine Duyuru
Diyanet İşleri Başkanlığı KYK'larda Görevlendirilen Personele yöenlik Yaz Sezonu faaliyetleri Hakkında Bir Açıklama yaptı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), okulların tatil olduğu yaz aylarında öğrencilere hizmet vermeye devam edecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; KYK yurtlarında manevi rehber olarak görevlendirilen personelin yaz sezonunda aşağıdaki hususlara dikkat ederek çalışmalarını istedi.

KREDİ YURTLAR KURUMU YURTLARINDA GÖREVLENDİRİLEN PERSONELİN YAZ TATİLİ SÜRECİNDE İSTİHDAMINA DAİR BİLGİ NOTU

Toplumun bütün kesimlerine din hizmeti sunmayı amaçlayan Başkanlığımız, milletimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan gençlere yönelik sistematik ve kalıcı çalışmalar yürütmenin gayretindedir. Bu doğrultuda Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında hizmet verilen yükseköğrenim öğrencilerine dini danışmanlık ve manevi rehberlik yapmak üzere personel görevlendirilmesi yapılmıştır.

Bu bağlamda, KYK manevi rehberlik görevlendirmeleri 25 Mart - 25 Eylül 2018 tarihleri arasını kapsayacak şekilde yenilenmiştir. Bu süre içerisinde KYK yurtlarında görevlendirilen personel; öğrenci bulunduğu sürece yurtlarda, öğrenci bulunmadığı zamanlarda ise elde edilen mevcut birikimi değerlendirme, gençliğe yönelik yapılan çalışmalarda devamlılık ve süreklilik sağlama adına Müftülüklerin koordinasyonuyla gençliğe yönelik diğer hizmetlerde görev yapacaklardır. dinihaberler.com.tr Buna göre KYK yurtlarında manevi rehber olarak görevlendirilen personel, eğitim öğretim dönemi dışındaki tarihlerde;

1. Yeni dönemin planlanması, materyal geliştirme çalışmaları ve yeni hizmet alanları oluşturmaya yönelik çalışacaklardır.

2. KYK nöbetçi yurtlarında yaz okuluna devam eden öğrencilere yönelik manevi rehberlik hizmetlerini yürüteceklerdir.

3. Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan gençlik merkezlerinde Müftülük-Gençlik Merkezi işbirliğinde gençlere yönelik yapılan programlarda yer alacaklardır.

4. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu gençlik kamplarında manevi değerler istasyonunda görev alacaklardır.

5. Diyanet okuma salonları ve Diyanet öğrenci evlerinde gençlere yönelik programlarda aktif olarak rol alacaklardır.

6. Yatılı Kur'an kursları ve yaz kurslarındaki öğrencilere yönelik etkinlik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunacaklardır.

7. Manevi rehberlerin talep etmeleri halinde ihtiyaç olan yaz Kur’an kurslarında öğretici olarak görevlendirilebileceklerdir.

8. Manevi rehberler kendi kadrolarında çalışan diğer personeller izinlerini nasıl kullanıyorsa manevi rehberler de aynı şekilde izin kullanırlar.

 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Din Görevlilerine Ek Gösterge MüjdesiÖnceki Haber

Din Görevlilerine Ek Gösterge Müjdesi

Diyanet Kayıtlı Elektronik Posta KEP Sistemine GeçiyorSonraki Haber

Diyanet Kayıtlı Elektronik Posta KEP Sis...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!