Edebiyat Mevsimi yarın başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
19 - 23 Ekim arasında yapılacak Edebiyat Mevsimi'nni bu yılki teması ‘Hür Tefekkürün Kalesi: Dergiler’ olarak belirlendi

Türkiye'nin en büyük edebiyat organizasyonlarından biri olan Edebiyat Mevsimi bu yıl 19-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 7’ncisi düzenlenecek olan Edebiyat Mevsimi etkinliği öncesi İBB Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi yetkilileri, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sultanahmet’teki TYB İstanbul Şubesi binasında yapılan kahvaltıdan sonra yetkililer, etkinlik hakkında bilgi verdi, basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Etkinliğin düzenleyicilerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bir organizasyonun her yıl katlana katlana büyüyerek 7’nci yıla gelmiş olması az gördüğümüz özelliklerden. Bunda TYB İstanbul Şubesi’nin azmi tutarlılığı önemli bir yer oynuyor. Hayatımızın edebiyatla güzelleşebileceğini hepimiz biliyoruz. Ama bunu sağlıklı bir biçimde anlatmak dergilere düşüyor. Onun için dergilerin konu olarak seçilmesi son derece isabetlidir. İBB olarak biz de İstanbul’un kültürünün her alanına sahip çıkmak misyonuyla hareket ediyoruz. Bizi baharlara taşıyacak mevsimlerden biri ‘Edebiyat Mevsimi’dir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

BIYIKLI: ÖNCÜSÜNÜ ANMAYAN NESİLLER ÖNCÜ ÇIKARAMAZ

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise konuşmasında “Edebiyat Mevsimi etkinliği geleneksel hale geldi. Bu yılki temamız dergiler. Türkiye’deki fikri hareketlerin dergiler etrafında şekillendiğini görüyoruz. Necip Fazıl'ın 'Büyükdoğu Dergisi', Sezai Karakoç'un 'Diriliş Dergisi', Nurettin Topçu'nun 'Hareket Dergisi', Nuri Pakdil'in 'Edebiyat Dergisi' ve Cahit Zarifoğlu ile arkadaşlarının 'Mavera Dergisi', yüzlerce yazarın yetişmesine katkıda bulunmuş, bu ülkenin kültür hayatında çığır açmışlardır. Yaşanan kültürel soykırıma dergileriyle direnmişlerdir. Edebiyat Mevsimi’nin içeriği çok renkli olacak. Sergiler, şiir şölenleri, öykü akşamları, müzik dinletileri, belgesel gösterimleri, atölye çalışmaları ve ödül töreni, festivalin zenginlikleri arasında yer alacak. Bununla birlikte Yazarlar Birliği'nin mekanı olan tarihi Kızlarağası Medresesi'nde yayın hayatına devam eden yüzlerce dergi de açılan stantlarda okuyucularıyla buluşacak, yazarları söyleşilere katılabilecek. Ayrıca edebiyatımızın öncü isimlerini anacağız. Çünkü öncüsünü tanımayan milletlerden yeni öncüler çıkmaz. Öncü nesillerin yetişmesi için kültürün, sanatın öncülerini gençlerimizle buluşturacağız ve tanıştıracağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve TYB İstanbul Şubesi’nce ortaklaşa düzenlenen 7. Edebiyat Mevsimi’nin bu yılki teması “Hür Tefekkürün Kalesi: Dergiler” olarak belirlendi.

19 Ekim’de başlayacak program kapsamında yüze yakın şair ve yazar TYB İstanbul Şubesi’nde ağırlanacak. Etkinlik 23 Ekim Cuma günü sona erecek. Etkinlik, TYB İstanbul Şubesi binası olarak hizmet veren Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleştirilecek.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağıÖnceki Haber

Silvan'da 3 mahallede sokağa çıkma yasağ...

Tunceli'de hain saldırı, 2 asker şehitSonraki Haber

Tunceli'de hain saldırı, 2 asker şehit

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!