Giresun Vaizi Akif Yazar’a çirkin saldırı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun Vaizi Akif Yazar’a çirkin saldırı
İl vaizine yapılan saldırı vicdanları yaraladı

Memur-Sen Giresun Başkanı Sami Şimşek, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Programına İl Müftülüğünü temsilen katılan Vaiz Akif Yazar’a yapılan sözlü saldırıyı kınadı.

 

Memur-Sen Giresun Başkanı Sami Şimşek yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

İl Vaizi Akif Yazar, Mavi Tebeşir Eğitim Kurumları tarafından İstiklal Marşı’mızın 98. Yılında ‘İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na Giresun Müftülüğünü temsilen dua etmek için davet edilmiştir.

13 Mart 2019 Çarşamba Günü Saat 10:30’da Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda dua etmek için sahneye çıkan Vaiz Yazar duası bitip sahneden indikten sonra, kendini bilmez birkaç kişinin sözlü saldırısına maruz kalmıştır.

Yazar’ın nasıl dua etmesi gerektiğini kendisine dayatmak isteyen bu sorunlu tipler; darbeci egemenler tarafından yıllarca topluma rol model olarak gösterilmek istenmiştir. Milletin öz değerlerine ve benliğine dönmesiyle kültürel, siyasal imtiyazlarını kaybetmenin kesin yenilgisi ile böyle şuursuz, dengesiz saldırılarla içlerindeki nefret karanlığını kusuyorlar.

Vaiz Yazar’a cevap hakkı bile vermeden yapılan bu saldırı, dine ve dindarlığa tahammülsüzlükle açığa çıkan çarpık zihniyetin, düşünce veya siyasi tutum adına muhatap alınmayacak ölçüde değersiz, hastalıklı, sefil bir psikolojinin yansımasıdır.  Saldırıyı gerçekleştirenleri, İl Müftülüğüne programa katılım sağlanması için talepte bulunup bu saldırıya sessiz kalarak zulme ortak olan Mavi Tebeşir Eğitim Kurumları idarecilerini şiddetle kınıyorum.

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2019 Uluslararası İyilik Ödülleri SahipleriÖnceki Haber

2019 Uluslararası İyilik Ödülleri Sahipl...

Ankara Şehir Hastanesi dualarla açıldıSonraki Haber

Ankara Şehir Hastanesi dualarla açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!