Hedeflerimizi Gerçekleştirmeyi Amaç Edinmeliyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedeflerimizi Gerçekleştirmeyi Amaç Edinmeliyiz
İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü, saat 14.00’da Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”nda bir konuşma yaptı.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 10 Ağustos 2017 Perşembe günü, saat 14.00’da Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı”nda bir konuşma yaptı.

Toplantıya, İl Müftümüz Sayın Güven’in yanı sıra, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Melikgazi İlçe Müftü Vekili İlyas Zerin, bu dört merkez müftülüklerinde görevli olan İmam Hatipler, Müezzin Kayyımlar, Kur’an kursu öğreticileri, Vaiz ve Vaizeler katıldı.

Sayın Güven, konuşmasının başında, aidiyet duygusunun, çalışma azmi ve gayretinin, vekâlet yoluyla kurban organizasyonunda olmazsa olmaz hüviyete sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bizler, yapmış olduğumuz çalışmaları, Allah Teâlâ’nın rızası için yaptığımızın farkında olarak hareket etmeliyiz. Çalışmış olduğumuz kurum, ülkemiz insanlarını dinî açıdan bilgilendiren, din hizmetlerini yöneten ve aynı zamanda da din hizmetlerinin verilmiş olduğu mekânları - cami, Kur’an kursu vb - yaptıran, deruhte eden bir kurumdur. Türkiye Diyanet Vakfımız (TDV) da hem Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, müftülüklerimizin yapmış olduğu çalışmalara katkı sağlayan hem de gerektiğinde resmî prosedürlerde Başkanlığımızın ve müftülüklerimizin gücünün yetmediği, elinin uzanamadığı zamanlarda bizlere önemli fırsatlar sağlamaktadır.

“YAPTIKLARIMIZI, YALNIZCA RABBİMİZİN RIZASI İÇİN YAPIYORUZ!”

Yaptığımız yardımların bizlere sağlamış olduğu bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Yapılan yardımların, kendilerine yapılmış olan kişilere epeyce faydası var zaten. Ancak bize bakan yönüyle, başkalarının derdiyle dertlenme, başkalarının derdine çareler bulmak için çaba sarf etme aşkı ve şevki aşılıyor. Bütün bu çalışmaları, elbette ki yalnızca Rabbimizin rızasını kazanmak için yapıyoruz; bunun harici bir amacımız yoktur. Şunu da bilmemiz gerekir ki, bizler, eğer ihlâs ve samimiyetle bir çalışma içerisine girdiysek Tevbe Sûresi’nin 105. ayetinin muhatabı oluyoruz: ‘De ki: (Yapacağınızı) yapın! Amelinizi, Allah da, Resûlü de, müminler de görecektir. Sonra görüleni ve görülmeyeni bilen Allah'a döndürüleceksiniz de O size yapmakta olduklarınızı haber verecektir. “Bu ayetin tefsiri şöyledir: Yüce Allah, yaptıklarınızın karşılığını verecektir. Yüce Rabbimiz, yapmış olduğumuz amellerin karşılığını verecekse, artık bizlerin başka bir şey beklemesine gerek yoktur. O (c.c.), bizi bizden daha iyi biliyor.”

“GEÇEN YIL GÖSTERDİĞİMİZ GAYRETİN İKİ KATINI SERGİLEMELİYİZ!”

İl Müftümüz Sayın Güven, Diyanet teşkilatının yukarıdan aşağıya bütün personelinin aynı zamanda TDV’nın tabii temsilcisi olduğunu söyledikten sonra, önceki yıllarda yapılan kurban organizasyonlarındaki çalışmaların verilerini açıkladı ve bu yıl ulaşmak istedikleri seviye hakkında şu ifadeleri kullandı:

 “TDV, 2015 yılında, yurt içi ve yurt dışında vekâlet yoluyla 186 bin; 2016’da, 246 bin kurban kesimi gerçekleştirdi. Bu yıl ki hedef, 275 bin inşallah. Hedeflerin üzerine çıkmayı kendimize amaç edinmeliyiz ve 275 bin değil, 300 bine, 350 bine ulaşmaya gayret etmeliyiz. Belki de yalnızca Kurban Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na evine et giren insanların yüzlerindeki bir tebessüme, gönüllerindeki bir rahatlığa vesile oluruz.

Kayseri olarak, 2015 yılında 2.838, 2016’da ise 3.949 sayısına ulaşmış sayımız. Bizler, geçen yılki rakamı, bu yıl 6.500-7.000’e çıkaralım istiyoruz. Aslında gönlümde yatan, yüzde yüz artış yani 8.000 olmasıdır. Geçen yıl gösterdiğimiz gayretin iki katını sergilersek, Allah’ın izniyle bu sayıya ulaşırız. Sadece şunu bilmemiz yeterlidir; Kayseri’de 2.500’e yakın personelimiz var. Arzuladığımız sayıyı, mevcut personelimizin gayretleriyle rahatlıkla gerçekleştireceğimize inanıyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye'de Yaz Kur'an Kursu öğrencileri yarıştıÖnceki Haber

Osmaniye'de Yaz Kur'an Kursu öğrencileri...

Her Gün Bir Ayet Bir HadisSonraki Haber

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!