Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Hergüne bir ayet bir hadis, bir kıssa, bir söz, bir dua... Hepsi burada...

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

BİR AYET

Eğer sadakaları açıktan verirseniz ne güzel! Ama onları gizler ve fakirlere gizlice verirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Allah, verdiğiniz sadakaları birtakım kötülük ve günahlarınıza kefaret yapar, bunlarla onları örter. Allah, her ne yapıyorsanız, hepsinden hakkıyla haberdardır. "Bakara Suresi 271"

 

BİR HADİS 

“Mallarınızı zekatla koruyunuz, hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz, belaları da dua ile karşılayınız.” Beyhaki, Şuabü’l-İman

 

Bir Kıssa

Hazret-i Aişe(r.a.) annemizden rivayet olundu. Bir gün kendisi oturuyordu. Yanına bir kadın geldi. O kadın elini yeninin içinde örtüyor(ve gizliyor)du. Hazret-i Aişe(r.a.) annemiz kendisine sordu.

-“Sana ne oluyor ki yeninin içinden çıkartmıyorsun?” Kadın:

-“Ey mü’minlerin annesi! Hiç bana sorma! Benim annem ve babam vardı. Babam sadaka vermeyi çok severdi. Annem ise (çok cimriydi) sadakada vermekten nefret ederdi. Annemi hiçbir zaman hiçbir şeyi sadaka verdiğini görmedim. Ancak iç yağından az bir şeyi ve bir parça da yırtık bir elbise sadaka verdiğini gördüm.

İkisi vefat ettikleri zaman; rüyamda gördüm. Kıyamet kopmuş idi. Annemi mahlukatın önünde dikilmiş gördüm. Rezil olmuş bir haldeydi. Halk annemin gizli ayıplarını ve günahlarını görüyordu. Ve gördüm. Annemin elinde o küçük iç yağı parçası vardı. Ve annem onu emiyordu. Ve bağırıyordu:

-“Ahhh! Susadım! Susadım!” diye

Ve babamı da gördüm, Havuz’un başında oturuyordu. Ve kendisi su içiyordu. (Ve başkalarına su veriyordu.) Babamın yanında su içirmekten daha sevimli bir sadaka da yoktu. O sudan bir bardak su aldım. Götürüp anneme içirdim. O anda yukarıdan bir ses işittim.

-“Dikkat edin! Ona su veren kim? Onun eli kurusun!”  denildi.

Uyandım. Ve onda elimin kuruduğunu gördüm….”

Kaynak : Ruhu’l Beyan Tercümesi Cilt 15 Sayfa 763

 

BİR SÖZ

Namaz seni yolun yarısına ulaştırır, oruç da hükümdarın kapısına ulaştırır. Sadaka ise, hükümdarın huzuruna çıkarır. "Ömer bin Abdülaziz"

 

 

RESİMLERDE SADAKA

 
 
 
 
 
 
 
 
Yasal Uyarı: Yayınlanan yazı ve haberin tüm hakları Dinihaberler.com.tr'ye aittir. Özel izin alınmadan yazı ve haber hiçbir şekilde kullanılamaz. Ancak yazı ve haberin bir kısmı aktif link verilerek alıntılanabilir.  Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip uygulanacaktır.
 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Onikişubat Müftülüğü Engellilerini UnutmadıÖnceki Haber

Onikişubat Müftülüğü Engellilerini Unutm...

Diyanet-Sen\'in Yeni Hizmeti: “E-Hukuk Danışma” SistemiSonraki Haber

Diyanet-Sen\'in Yeni Hizmeti: “E-Hukuk D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!