Kazakistan heyetinden Diyanet Vakfı’na ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kazakistan Atrav Eyaleti Din İşleri Başkanı Erkinbeg Şohayev ve beraberindeki heyet Türkiye Diyanet Vakfı’nı (TDV) ziyaret etti.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, vakfın eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine kadar bir çok alanda ki faaliyetleri konusunda heyeti bilgilendirdi.

Bilgin, Kazakistan heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ata yurdumuzdan soydaş kardeşlerimizi ağırlamakla, hem dini, hem kültürel hem de gönül bağımızı ifade ediyoruz. Ahmet Yesevi hazretleri, Anadolu’nun İslam’ı seçmesinde, Müslümanlaşmasında önemli bir görev yapmıştır. Ahmet Yesevi Hazretleri, sizin atanız olduğu kadar bizim de atamız.  Anadolu’nun her yerinde, her köşesinde Ahmet Yesevi hazretlerinin öğrencilerinin bir eseri var” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın her alandaki tecrübelerinin paylaşmaya hazır olduğunu vurgulayan Bilgin, “Biz, eğitim, kültür ve gönüllülük konusuna önem veriyoruz. TDV olarak insan yetiştirme konusunda ciddi bir tecrübemiz var. Bölgede gönüllü olarak, Allah rızası için görev yapacak, gönüllü insanlara ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak ülkelere hizmet götürürken gönüllü hareket ettiklerini vurgulayan Bilgin, “Bu faaliyetleri karşılıksız, beklentisiz yapıyoruz. Türkiye’ye gelen öğrencilerimize aynı şekilde yardımcı oluyoruz. Dünyadaki kardeşlerimizin ihtiyacını dert edinip ızdırap duyup kendimize görev telakki ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kazakistan Atrav Eyaleti Din İşleri Başkanı  Erkinbeg Şohayev ise TDV’nin tecrübelerini önemsediklerini belirterek “Türkiye’nin dini alandaki tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Din görevlileri yetiştirme ve yayınlar konusunda destek bekliyoruz” dedi.

Kazakistan Heyeti Tdv'yi Ziyaret Etti. Kazakistan Heyeti Tdv'yi Ziyaret Etti. Kazakistan Heyeti Tdv'yi Ziyaret Etti. Kazakistan Heyeti Tdv'yi Ziyaret Etti.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yetişkin filmleri ile gençlerin ahlakı bozuluyorÖnceki Haber

Yetişkin filmleri ile gençlerin ahlakı b...

ODTÜ\'de ikinci mescit kriziSonraki Haber

ODTÜ\'de ikinci mescit krizi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!