Kur'an'ı öğrenme hayalini gerçekleştirmek istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kur'an'ı öğrenme hayalini gerçekleştirmek istiyor
Gaziantep'te genç yaşta Kur'an-ı Kerim öğrenememenin burukluğunu yaşayan ve hep hayalinde Kur'an'ı öğrenmek olan yaşlı teyze, bu hayalini gerçeğe dönüştürmek istiyor.

Gaziantep'te kadınlara yönelik açılan Kur'an-ı Kerim kursuna katılan 66 yaşındaki Halime Bayramoğlu, genç yaşta Kur'an-ı Kerim'i öğrenememenin burukluğunu yaşadığını ve bir an önce öğrenmek istediğini söyledi.

Evlerine yakın olan Aile Merkezinde her yaşa uygun kursların açıldığını öğrenen Halime Bayramoğlu (66), Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için kursa kayıt yaptı. Mahalle sakinleri ve çevredeki yakınlarının "Bu yaşta Kur'an öğrenemezsiniz" sözlerine aldırış etmeden ilerlemiş yaşlarına rağmen azmederek Kur'an kursunda eğitim almaya başladı.

Şehitkamil Belediyesine bağlı Beykent Mahallesi'ndeki Çamlıtepe Aile Merkezinde açılan kursa katılan Halime Bayramoğlu, tek hayalinin gençliğinden hep beri öğrenmek istediği, ancak dönemin şartları ve imkanlarından dolayı öğrenemediği Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek olduğunu, bundan dolayı kursa katıldığını belirtti.

İlerlemiş yaşına rağmen Kur'an-ı Kerim'i okumayı, öğrenmeyi çok istediğini belirten Bayramoğlu, "Ben 66 yaşındayım. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi çok istiyorum. Eşim bana 'sen öğrenemezsin diyor' ben de 'öğreneceğim ve illaki bu kursa gideceğim' diyorum. Çünkü ben Kur'an-ı Kerim'i seviyorum, öğrenmek için çok çabalıyorum. Kur'an-ı Kerim'i sevmeseydim bu yaşta kursa gelmezdim ve okumak için de çaba göstermezdim."dedi.

Kur'an-ı bu zamana kadar öğrenmemenin kendisi için büyük bir kayıp olduğunu belirten ve bilmediği için çok üzüldüğünü dile getiren Bayramoğlu, "Ben yeni başladım. Şu an harfleri öğreniyorum. Daha önceleri de okudum hatta Kur'an-a geçecektim. Ancak kalp ameliyatı oldum. Narkozun etkisiyle ben bazı harfleri unuttum. Yoksa Kur'an'a geçerdim, çünkü Kur'an'a geçmek üzereydim. Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek için sesli kalemli Kur'an-ı Kerim aldım. Ben hastanede tedavi görürken torunlarım bozmuş. Kur'an-ı öğrenmeyi çok istiyorum. Genç yaşta Kur'an-ı Kerim'i öğrenemedik. O dönemler yanımda kaynanam vardı, çocukları büyüttük. Şartlar ve imkanlar el vermedi. Şimdi bu imkâna kavuştuğum için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

Gençliğinden beri Kur'an öğrenmeyi hep hayal ettiğini ifade eden Bayramoğlu, eşinin ve çocuklarının "bu yaşta öğrenemezsin, zor olur" sözlerine aldırmadığını ve tek amacının ise bir an önce Kur'an'ı öğrenmek olduğunu ifade etti. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli'de 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenlenecekÖnceki Haber

Denizli'de 'Siyer-i Nebi' yarışması düze...

Her Gün Bir Ayet Bir HadisSonraki Haber

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!