Türkiye’de ilk resmi Nikâh Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş'dan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’de ilk resmi Nikâh Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş'dan
Müftülüklere nikah yetkisi verilmesinin ardından ilk müftü nikahı Diyarbakır’da kıyıldı. Bismil Belediyesi tarafından organize edilen Toplu nikah töreninde evlenen çiftlerin nikahlarını Türkiye'de ilk kez resmi nikah Bismil Müftüsü Ahmet Durmuş kıydı.Kaynak: Türkiye’de ilk resmi Nikâh Bismil Müftüsü kıydı!

Meclis Genel Kurulu’nda 18 Ekim’deki oturumda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderilen ve müftülere de nikah kıyma yetkisi de veren Nüfus Hizmetleri Yasası'nın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Bismil Belediye Başkanlığı öncülüğündeki toplu nikah töreninde bir ilke imza atıldı.

Bismil Belediye Başkanlığı'nın organizesinde düzenlenen toplu nikah töreninde Bismil İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Mehmet Emin Sevim ile Özlem Sevim çiftinin nikahını kıydı, resmi evlilik cüzdanını da geline takdim etti.

Müftülere nikah kıyma yetkisinin yürürlüğe girmesinin ardından Bismil müftüsü Ahmet Durmuş, Bismil Belediye Başkanlığı tarafından 15 Kasım 2017 tarihinde saat 19.00'da ilçedeki bir düğün salonunda toplu nikah töreninde 30 çiftin nikahını kıydı. 30 çiftin resmi nikahının kıyıldığı törene 700  dolayında davetli katıldı.

MÜFTÜ İLK KEZ NİKAH KIYDI

 İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, Mehmet Emin Sevim ile Özlem Sevim çiftinin nikâhını kıyan Müftü Durmuş, resmi evlilik cüzdanını da geline verdi. Müftü Durmuş nikâh kıyarken İslami kurallara göre gelinde vekâlet aldı. Müftü Durmuş, burada yaptığı konuşmada, kendisinin 8 çocuğu olduğunu belirterek, yeni evlenen çiftlerden en az 5'er çocuk yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Kıyılan nikâhların ardından Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, yeni evlenen çiftlere çamaşır ve bulaşık makinesi ile buzdolabı belgelerinin yer aldığı zarflarla birlikte Kuran'ı Kerim ve Türkiye Bayrağı hediye etti.

BİSMİL TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YAŞATTI.

Belediye Başkan Vekili Turgay Gülenç, ikinci kez düzenledikleri toplu nikâh töreninde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Müftülerin de nikah kıymasına olanak tanınan yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye'de ilk olarak müftümüz nikah kıydı. dedi.

VATANDAŞ MÜFTÜLERİN NİKÂH KIYMALARINDA MEMNUN

Yeni kanuni düzenlemeyle artık devlet memuru olan müftülerin de nikah kıyabilecek olması, vatandaşı memnun etmiştir. Vatandaş ilk evliliğinde İmamlar tarafından dini nikah kıydıktan sonra evliliğe atım atıyordu. Daha sonraki yıllarda resmi nikah kıyıyorlardı. Artık bu ikileme ortada kalkmış oldu.

Müftülük bünyesinde kıyılacak olan resmi nikâh sırasında hissedilecek olan manevi hazzın da apayrı bir duygu vereceğini söyleyen vatandaşlar, "Kurtuluş savaşında ve diğer bütün meydan muhaberelerinde de müftülerimizin, din gönüllüsü dediğimiz âlimlerimiz ve hocalarımızın bu ülkenin kurtuluşunda öncülük yaptığını hiç kimse inkâr edemez. Bunlar bu şekilde itiraz etmeleriyle aslında tarihe saygısızlık yapmış oluyorlar. Kurtuluş Savaşı döneminde de böyle olmuştur. 15 Temmuz'da da aynı şekilde minarelerden okunan salalarla vatandaşlarımız sokağa inmişlerdir. Bedenlerini ve gövdelerini ortaya koyarak ve 'Bu vatanı biz hiç kimseye vermeyiz' demişlerdir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet Bir Hadis OkuyoruzÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet Bir Hadis Okuyoruz

Diyanet 17.11.2017 Tarihli Cuma HutbesiSonraki Haber

Diyanet 17.11.2017 Tarihli Cuma Hutbesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!