Ahmet Vanlıoğlu Hoca Hakk'a yürüdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Vanlıoğlu Hoca Hakk'a yürüdü
İstanbul'un eski vaizlerinden ve İsmailağa Kur'an Kursu'nun kurucularından Ahmet Vanlıoğlu Hoca vefat etti.

Bir süredir mide kanseri tedavisi gören Vanlıoğlu'nun cenazesi, yarın ikindi namazına müteakib Fatih Camii'nden kaldırılacak.

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden ve İmam Ebu Hanife ve İmam Maturidi Araştırma Vakfı'nın kurucusu ve aynı zamanda da İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı İsmailağa Kur'an Kursu'nun kurucusu Ahmet Vanlıoğlu hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gören Vanlıoğlu'nun cenazesi yarın ikindi namazına müteakib Fatih Cami'inden kaldırılacak.

Binlerce talebe yetiştirdi

İstanbul Müftülüğü'nde vaiz olarak yıllarca görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Vanlıoğlu, ömrünü öğrenci yetiştirmeye adamıştı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı da Taziye mesajı yayınladı:

Taziye

Kıymetli Büyüğümüz Ahmet Vanlıoğlu Hoca Efendi Vefât Etmiştir

Cemaatimizin büyüklerinden, Efendi Babamız Ali Haydar Ahıshavî Hazretlerimizin ve Çalekli Hacı Dursun Efendi hocamızın talebelerinden, mürşidimiz Mahmud Efendi Hazretlerimizin kayınbiraderi ve talebesi, İstanbul’un kadîm müftü vekillerinden Ahmet Vanlıoğlu hocamız vefât etmiştir.

İsmailağa Resmî Kur’ân Kursu’nun bânîsi ve kurucusu olup bugüne kadar sayısız talebenin yetişmesine vesile olan ve İstanbul Merkez vaizliğinden emekli olduktan sonra da ilim yolunda sohbet ve hizmetlerini sürdürerek her kesimden insanın gönlünde taht kuran hocamıza Mevlâ Te‘âlâ’dan rahmet, başta Efendi Hazretlerimiz olmak üzere yakınlarına, cemaatimize ve tüm sevenlerine sabr-ı cemîl niyâz ediyoruz.

Merhûm hocamızın cenâzesi yarın (29 Ocak 2020 Çarşamba günü) ikindi namazını müteakip Fatih Camii’nde edâ edilecek cenâze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliğine defnedilecektir.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Milli Gazete


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Depremde vefat edenler şehit sayılır mı?Önceki Haber

Depremde vefat edenler şehit sayılır mı?

Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurlandıSonraki Haber

Ahmet Vanlıoğlu son yolculuğuna uğurland...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!