Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda Gözetmensiz Sınav Uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda Gözetmensiz Sınav Uygulaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, katıldığı bir programda dile getirdiği ‘gözetimsiz sınav’ uygulaması, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, katıldığı bir programda dile getirdiği ‘gözetimsiz sınav’ uygulaması, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda da gerçekleştirildi. Ziya Selçuk'un çağrısı üzerine yakın zamanda ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilmekte olan uygulama Çarşamba İmam Hatip Ortaokulu'nda da "Biz size güveniyor ve inanıyoruz" temasıyla başlatıldı. Uygulama kapsamında okulda öğrenim gören yedinci sınıf öğrencilerinin tamamı aynı anda okulun sınav salonunda başlarında gözetmen ve öğretmen olmadan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden ortak sınava alındı.

Okul Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Zümresi öğretmenleri uygulamayla ilgili şunları söylediler. Bakan Selçuk'un, "Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın 'gözetimsiz sınav yapıyoruz' desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun" sözlerini hatırlatarak, "Biz öğrencilere derslerimizde doğru ve dürüst olmaktan, haksızlık yapmamaktan bahsediyoruz. Öğrencilerimizin öğretmeye gayret ettiğimiz davranışları sergilemeleri ve vicdanlarıyla baş başa kaldıkları o anlarda kendilerine hakim olabilmelerini deneyimlemelerini sağlayarak uygulamalı olarak dürüstlüğü göstersinler istedik. Genel olarak olumlu sonuçlar doğurduğunu düşündüğümüz uygulamada bizlere destek olan okul idaresine özellikle de okul müdürümüz Ömer Faruk Kahraman'a teşekkür ederiz."

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet TV'de yepyeni bir yarışma daha başlıyorÖnceki Haber

Diyanet TV'de yepyeni bir yarışma daha b...

İzmir'li Minik Ellerden Yemen'e Büyük YardımSonraki Haber

İzmir'li Minik Ellerden Yemen'e Büyük Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!