Görevimiz vatandaşın derdiyle dertlenmektir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Görevimiz vatandaşın derdiyle dertlenmektir
Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde 81 ilde sahada olan din görevlileri eliyle vatandaşa hizmete devam ediyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Türkiye’de alınan tedbirlerin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı personeli, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde 81 ilde sahada olan din görevlileri, bir tarafta yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan topluma dini ve manevi rehberlik hizmeti sunuyor.


Van

Van İl Müftülüğü; yaşlı, hasta, engelli ve yardıma muhtaç ailelere destek olmak amacıyla İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu Özkan başkanlığında bir ekip oluşturdu.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nda görevli Kur'an kursu öğreticilerinin yer aldığı ekip, düzenli olarak aileleri ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyor.

Çalışmalara dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Özkan; "Görevimiz ailelerimizin dertleri ile dertlenmektir, malumunuz bu bulaşıcı hastalıktan dolayı kardeşlerimiz evlerinden çıkamıyor ve bize ulaşamıyorlar. Bu zor zamanlarda biz onlara ulaşalım dedik ve yola çıktık. Gayemiz kardeşlerimize bir nebze olsun maddi ve manevi destek olmaktır. İlçelerimizdeki kadın Kur'an kursu hocalarımız da gruplar halinde sahadalar. İnşaallah bu badireyi de hep birlikte, el ele gönül gönüle vererek atlatacağız." ifadelerini kullandı.


Bilecik

Koronavirüs vakasının Türkiye'de görüldüğü ilk günden itibren Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde sahada olan din görevlileri, görev yaptıkları mahalle, köy ve kasabalarda umut oldu.

Bilecik İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren din görevlileri, "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında mesai mefhumu gözetmeksizin hasta ve yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.


Kastamonu

Kastammonu İl Müftülüğü, Valilik bünyesinde oluşturulan "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında, vatandaşların evlerine hizmet götürüyor. 

Gümüşhane 

Vatandaşa hizmet için din görevlilerinin sahada olduğu bir başka adres Gümüşhane'de, Torul İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sürdürülen "Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti; Beklenen Sensin" yardım kampanyası kapsamında hazırlanan gıda yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Giresun/Espiye

Espiye'de ise bir din görevlisi, yaşadıkları evde sıkıntılar olan yaşlı çifte umut oldu.

Espiye Esentepe Mahallesi Camii Müezzin Kayyımı Ayhan Yıldız, zor şartlar altında yaşayan yaşlı çifti, masraflarını ailesiyle birlikte üstlenerek yeni bir eve taşıdı.

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, "Din görevlimiz Ayhan Yıldız’ın ailesiyle beraber, kendi imkân ve gayretleriyle yaşlı bir aileyi baraka bir evden, yaşanabilir bir eve kavuşturması bizleri son derece onurlandırdı. Ayhan Yıldız'a, eşine ve çocuklarına teşekkür ederim. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ hadis-i şerifine uygun olan bu yardımlaşmanın, bütün görevlilerimize örnek teşkil etmesini temenni ediyorum." dedi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komploculuğun Dehlizlerinde İlerlemekÖnceki Haber

Komploculuğun Dehlizlerinde İlerlemek

Diyanet Ek Ders Düzenlemesi Resmi gazetedeSonraki Haber

Diyanet Ek Ders Düzenlemesi Resmi gazete...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!