Hafızlara özel '2020’den 2053’e Mektup Yarışması'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlara özel '2020’den 2053’e Mektup Yarışması'
Manisa İl Müftülüğü, Türkiye genelinde hafızlara özel; "2020’den 2053’e Mektup Yarışması" düzenleyecek.

Manisa İl Müftülüğühafızlara özel; "2020’den 2053’e Mektup Yarışması" düzenleyecek.

Yarışmaya, Türkiye genelinde hafızlığını tamamlayan veya hafızlık eğitimine devam eden herkes katılabilecek.

İstanbul'un Fethi’nin 600. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yarışmada, hafızlığını tamamlayan veya halen hafızlık eğitimine devam etmekte olan 10-15 yaş ile 16-25 yaş aralığındaki gençler, kendi kategorilerinde yarışacak.

İl Müftülüğünce söz konusu yarışmaya dair Diyanet Haber’e yapılan açıklamada; "Amacımız; gençlerin tarih bilincini ve gelecek tasavvurunu canlı tutmalarını sağlamak, büyükleri olarak geleceği imar ederken, onların da fikir ve bakış açılarına değer verdiğimizi göstermek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yarışmaya başvurulacak eserlerin; "Nasıl bir gelecek hayal ediyorum?' temasına uygun olarak kaleme alınması, İstanbul’un fethinin 600. yılına özel yazıldığı göz önünde bulundurularak fetih anlayışı, tarih ve medeniyet perspektifi çerçevesinde adalet, merhamet, kardeşlik, barış ve hakça paylaşım gibi erdemlerle bağlantılı ve özgün olması, alıntılar için kaynak gösterilmesi" gerektiği belirtildi.

Manisa İl Müftülüğünce yarışmanın usul ve esaslarına dair paylaşılan bilgide şunlar kaydedildi.

1- Yarışma; 10-15 yaş ve 16-25 yaş arası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecektir. 29.05.1995 ile 19.06.2004 tarihleri arasında dünyaya gelmiş olanlar birinci kategoride, 20.06.2004 ile 19.06.2010 tarihleri arasında dünyaya gelmiş olanlar ise ikinci kategoride yarışmaya dâhil olabileceklerdir. Belirtilen tarihler haricinde müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

2- Yarışmaya başvurular ve yarışmanın değerlendirme işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Yarışmacıların şartları taşıyıp taşımadıklarına ilişkin belgeler, yarışma sonrasında dereceye girerek ödül almayı hak eden öğrencilerden talep edilecektir.

3- Hangi aşamada olursa olsun, şartları taşımadıkları veya başka bir metinden iktibas (alıntı) yaptıkları ortaya çıkanların, yarışmaya başvuruları iptal edilecektir.

4- Başvurular, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs 2020 tarihinde başlayacak olup, 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecektir.

5- Yarışma başvuru formu; www.manisa.diyanet.gov.tr adresinden indirilerek el yazısı ile doldurulup imzalanacak, tarayıcıda taratılarak veya fotoğrafı çekilerek, yarışmaya başvurulacak eser ile birlikte son başvuru tarihine kadar manisadiha@diyanet.gov.tr adresine gönderilecektir.

6- Yarışmaya sadece belirtilen yaş aralıkları içerisinde bulunan, hafızlık belgesine sahip veya hafızlık eğitimine devam ettiğini belgelendirebilecek gençler, en fazla bir eser ile katılım sağlayabileceklerdir.

7- Yarışma Değerlendirme Kurulu, kendi içerisinde görev dağılımı yaparak ön eleme ve son eleme olmak üzere eserleri iki aşamada değerlendirecektir. Kurul, dereceye giren eserler dışında mansiyon almaya değer gördüğü eserler varsa bunları Müftülüğe bildirecektir.

8- Yarışmada her iki kategoride birinci olan eserin sahibine dizüstü bilgisayar, ikinci olan eserin sahibine çeyrek altın, üçüncü olan eserin sahibine ise gram altın ödülü verilecektir. Ayrıca her iki kategoride ilk 10 eserin sahiplerine TDV Manisa Şubesince 2020-2021 eğitim-öğretim dönemi boyunca burs verilecektir.

9- Eserlerin değerlendirilmesinde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamının yapılmaması hususları dikkate alınacaktır.

10- Eserlerin 'Nasıl bir gelecek hayal ediyorum?' temasına uygun olarak kaleme alınması, İstanbul’un fethinin 600. yılına yazıldığı göz önünde bulundurularak fetih anlayışımız, tarih ve medeniyet perspektifimiz çerçevesinde, adalet, merhamet, kardeşlik, barış ve hakça paylaşım gibi erdemlerle bağlantılı ve özgün olması, alıntılar için kaynak gösterilmesi beklenmektedir.

11- Eserin, Türkçe dil bilgisi kurallarına uygun olarak, elektronik ortamda, Times New Roman fontuyla, 12 punto ile yazılması istenecek, el yazısı ile yazılmış eserler de yarışmaya kabul edilecektir.

12- Eserin 400 kelimeden az ve 850 kelimeden çok olmaması göz önünde bulundurulacaktır.

13- Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

Yarışma Değerlendirme Kurulu, aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1-  Konuyu ifade edebilme, duygu ve düşünceyi aktarabilme gücü; 20 puan,

2- Hitap, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin kullanılışı; 20 puan,

3- Kullandığı dilin akıcılığı ve özgünlük; 20 puan,

4- Eserin yarışma şartlarına uygun olup olmaması (içerik, kelime sayısı vb.); 20 puan,

5- Türkçe dilbilgisi kurallarına uygunluk; 20 puan.

Yarışma sonuçları; son başvuru tarihini takip eden 60 mesai günü bitiminde www.manisa.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecek.

YARIŞMA BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ >>>

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 2
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tepkilerin ardından Başsavcılıktan ilginç 'Ramazan Hoca' açıklaması!Önceki Haber

Tepkilerin ardından Başsavcılıktan ilgin...

Şevval orucunun hükmü nedir?Sonraki Haber

Şevval orucunun hükmü nedir?

Haber Yorumları

  • Emin26-05-2020 12:08

    çooooook güzel

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!