İLİTAM konusu çözüldü mü?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Yetkili sendikanın kendi web sitesinde ve internet haber sitelerinde “Hayalleri Gerçeğe Çeviren Sendika: Diyanet-Sen” başlığıyla yayınlanan haber üzerine bir açıklama yapan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, kim olursa olsun Diyanet personelini kandırmaya ve gerçek dışı açıklamalarıyla prim elde etmeye çalışanların her zaman karşısında olacaklarını söyleyerek yazılı basın açıklaması yaptı.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:    Yetkili sendikanın kendi web sitesinde ve internet haber sitelerinde “Hayalleri Gerçeğe Çeviren Sendika: Diyanet-Sen” başlığıyla yayınlanan haber üzerine bir açıklama yapan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, kim olursa olsun Diyanet personelini kandırmaya ve gerçek dışı açıklamalarıyla prim elde etmeye çalışanların her zaman karşısında olacaklarını söyleyerek yazılı basın açıklaması yaptı.

Eski bir açıklama süslenerek yeniden gündeme taşınıyor!

Haberin, Diyanet personelini kandırmaya yönelik olduğunu belirten Özdemir, haberde YÖK Başkanı Prof. Dr Saraç önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak torba yasa teklifine yetiştirilmek üzere İlahiyat önlisans mezunlarının sınavsız olarak lisans tamamlaması konusunda yasal düzenlemelerin hazırlandığını söyledi.” İbaresinin yer aldığını, bu haberin YÖK ile Diyanet-Sen Başkanının 2015 yılında gerçekleşen ve hükümet tarafından 2015 yılında hazırlanan Torba Yasa Tasarısı öncesindeki bir görüşmeden ibaret olduğunu söyledi. Özdemir, ancak bu görüşmenin yeni yapılmış gibi süslenerek yeniden gündeme taşınıp kamuoyuna duyurulduğunu belirterek şöyle dedi: “Diyanet personelinin İLİTAM’a sınavsız geçiş hakkı verilmesini Din-Bir-Sen olarak destekliyoruz. Daha önce konuyla ilgili çalışmaları sendika olarak yaptık. Herkes şunu iyi bilsin ki, hangi sendika olursa olsun İLİTAM problemini kökünden çözerse kendilerine teşekkür ederiz. Din-Bir-Sen olarak bu konudaki düşünce ve çalışmalarımız; din görevlilerine İLİTAM’a sınavsız geçiş hakkı verilmesi ve İLİTAM Programlarının sadece din görevlileriyle sınırlı olmasıdır. Bu konuda diğer sendikaların yapacağı çalışmaları destekleriz. Ancak eski bir açıklamanın, yeni yapılan bir çalışmanın haberi gibi süslenerek açıklanmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet personelini uyutmaya çalışarak algı oluşturulmasına asla izin vermeyiz.”

İLİTAM konusu çözüldü mü?

Özdemir, yetkili sendikanın 2015 yılında kamuoyuna yaptığı açıklamalarında; “Diyanet İşleri Başkanı Sayın Mehmet Görmez’e brifing sunduklarını, İLİTAM konusunda Sayın Başkan’ı ikna ettiklerini ve bunun üzerine YÖK Başkanı Saraç ile görüştüklerini” söylemişlerdi. Peki, ne oldu? İLİTAM konusu çözüme kavuştu mu, diye sordu.

Ötekileştirmiyorsunuz da üyelerimiz neden sıkıntı yaşıyor?

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, dilin kemiği yok, yalanlar fütursuzca kullanılıyor ama Diyanet personeli gerçeği er ya da geç görecektir, ifadelerini kullanarak şöyle dedi. “Diyanet-Sen, söz konusu açıklamasında şöyle devam ediyor; ‘Hummalı bir çalışmanın meyvelerini alıyoruz. Bu güne kadar her alanda İlahiyat önlisans mezunlarının sınavsız lisans tamamlayabilmeleri için gerekli çalışmayı yapacağımızın ve bunu kazanıma çevireceğimizin sözünü verdik. Sınavsız lisans tamamlamayı hayal gibi görenler, binlerce önlisans mezunu kurum çalışanının yararlanacağı bu başarıyı umarım takdir ederler. Sendikacılıkta üye çıkarlarını öncelik olarak gören Diyanet-Sen ötekileştirmeden herkesin yararlanacağı başarılara imza atmaya devam edecektir.’

Diyanet personeline İLİTAM hakkı verildi de bizim mi haberimiz yok…

Diyanet personeline İLİTAM hakkı verildi mi? verildi de bizim mi haberimiz yok? Yetkili sendikanın açıklamasına baktığınız zaman İLİTAM Problemi kökünden çözülmüş, kazanıma çevrilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığı görülecektir. Üstelik bu yalanı başarı olarak gösterip diğer sendikaların takdir etmesini bekliyorlar. Yok böyle bir şey… Tamamen yalan.”

2016 yılı içerisinde hükümetin Torba Yasa hazırlığı yok…

Daha önce yapılmış olan bir görüşmeyi bugün yapılmış gibi kamuoyuna sunarak Diyanet personelini kandırmaya çalışan yetkili sendikanın üyelerini de kandırdığını, böylece üyelerine saygısızlık yaptığını ifade eden Özdemir, 2016 yılı içerisinde hükümetin Torba Yasa çıkarması için herhangi bir hazırlığı yok. Bizzat haberin kendisi “yalan” olduğunu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor. Diyanet-Sen’in sadece kendi üyelerini değil, bütün Diyanet personelini kandırdığı açıkça anlaşılıyor. Bu yalanlar ilk değil, hani rotasyonu da durdurmuştunuz! Diyanet personeline hem yalan söylüyorsunuz hem de erdemli sendikacılıktan bahsediyorsunuz. Erdem kavramının içeriğinde yalan barınamaz. Bunu bilmeyecek kadar cahil misiniz, ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılacak olan yetki tespiti öncesinde algı oluşturulmaya çalışılıyor

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir sözlerini şöyle tamamladı: “2016 yılı Mayıs ayında sendikaların yetki tespiti yapılacak. Yetkili sendikanın bu yalan haberi yetki tespiti öncesinde algı oluşturulmasına yönelik bir çalışmadır. Diyanet personeli bu haberi ciddiye almasın ve kanmasın. Hatta kendilerine yalan söyleyerek saygısızlık yapan yetkili sendikadan hesap sorsun. Rotasyonu durdurduklarını açıklayanlarda bunlar değil miydi? Diyanet personelinin zekâsını hafife almak aymazlıktır, saygısızlıktır. Din-Bir-Sen olarak bu açıklamanın takipçisi olacağız. Unutmayın; ‘Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.’

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş\'ta Konferans, Suriye\'ye Ensar OlmakÖnceki Haber

Kahramanmaraş\'ta Konferans, Suriye\'ye...

Patatesin Saymakla Bitmeyecek FaydalarıSonraki Haber

Patatesin Saymakla Bitmeyecek Faydaları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!