İTM'de Sanat ve Medeniyet atölyesi (video)

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
95
İstanbul Tasarım Merkezi bünyesinde Sanat ve Medeniyet Atölyesi düzenleniyor. Atölye çalışması 32 haftalık bir takvime sahip. Katılımcılar bu süreç boyunca, üç farklı yöntem eşliğinde, sanata dair yeni sorular üretecek.

Sanat ve medeniyetin bütünsel ilişkisi, Türkiye'de benzeri olmayan bir atölye çalışmasına konu oldu. İstanbul Tasarım Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen program Sanat ve Medeniyet Atölyesi adını taşıyor. Şiirin, resmin, sinemanın, mimarininin ve medeniyeti oluşturan diğer parçaların bir arada harmanlandığı atölye çalışması 32 haftalık bir program akışına sahip.

Sanata dair bilindik sorulara cevap arandığı kadar yeni sorular üretebilmeyi de hedef alan atölyeyi özel kılansa sanatın düşünsel boyutuna dikkat çekmek. Sanat tarihçisi İsmail Erdoğan tarafından hayata geçirilen atölye, katılımcılarını bir arayış ve anlama çabasına davet ediyor. İsmail Erdoğan atölyeyle ilgili şunları söyledi: “Takı atölyesinde takı, eskiz atölyesinde eskiz tasarlıyoruz. Takının, eskizin, mimarinin, resmin arka planında, o tarihsel evriminde felsefi boyutu nedir, paradigmal anlamda bu uğraşlar neye dayanır, bunların üzerine eğiliyoruz.”

Sanata dair farkındalık oluşturmak amaçlanıyor

Her hafta Cumartesi günü iki oturumla hayata geçirilecek olan atölye; sanatın ontolojisine dair açılımlar gerçekleştirerek, sanat yoluyla neler yapılabileceğini gözler önüne seriyor. Sonuç değil süreç odaklı Sanat ve Medeniyet Atölyesi'nin işleyiş yöntemleri üç boyutta ele alınıyor. İsmail Erdoğan Sanat ve Medeniyet Atölyesi'nin eğitim süreciyle ilgili şunları söyledi: “Atölye 3 boyutta gerçekleşecek. 1. boyut teorik. 2.'si sahada, 3.sü uzmanlar ile, kendi alanlarının üstadlarıyla söyleşi olarak gerçekleşecek. Bu çalışmayla amacımız sanat meselesini masaya yatırmak. Bu kadar hayatımızın içinde adeta bize hükmeden bir konuda yetersizliğimizi ortaya koymak ve farkındalık oluşturmak, katılımcılara bilinç kazandırmak ve mümkünse bunu gündem haline getirmek, çağın ruhu bağlamında sanatın yeri ve önemini kavramak, medeniyetlerin görücüye çıktığı eserler üzerinden okumalar yapabılmek, imkan olarak sanatın ve medeniyetin yapı taşlarını anlamak atölyenin hedefleri arasında yer alan başlıklardan yalnızca bir kaçı."

8 ay boyunca devam edecek olan Sanat ve Medeniyet Atölyesi, sanat ve medeniyet konusunda dert sahibi meraklılarını İstanbul Tasarım Merkezi'ne bekliyor.

Ayşe Sonuşen haber verdi/Dünya Bizim

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saraybosna direnişinin bir yıldızı daha vefat ettiÖnceki Haber

Saraybosna direnişinin bir yıldızı daha...

Ensarioğlu, PKK'lılar polisi roketatarla öldürerek benzinle yaktılarSonraki Haber

Ensarioğlu, PKK'lılar polisi roketatarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!