İmam Hatiplerin Yer Beğenmeme Hakkı Var mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam Hatiplerin Yer Beğenmeme Hakkı Var mı?
Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar, mahallelerine ataması yapılan imamların yeri beğenmedikleri için göreve başlamadığını belirterek, “Ben Ordulu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sormak istiyorum aynı zamanda bir devlet memuru olan imam hatiplerin yer beğenmeme hakkı var mı? O zaman sınırdaki askerimizde yerini beğenmesin göreve başlamasın.” dedi.

Kendisine tuhaf gelen bir nedenden ötürü imam-hatip sorunu yaşadıklarını belirten Sağırlı Mahallesi Muhtarı Yusuf Uzunlar, “Yaklaşık 4 ay önce mahallemiz Kıran Camii’nde 4,5 yıl görev yapan imamımız bir başka yere tayin olarak ayrıldı. Bu elbette onun doğal hakkı. Bu konu bizi de ilgilendirmez. Ancak valimize, müftülüğümüze bir şeyi hatırlatmak isteriz. Bir mahallenin merkez camisinin imamı gitmeden önce onun yerine kimin geleceğinin ayarlanması gerekir diye düşünüyorum. Bu yapılmadı. Bazı mescitlerde iki üç imam hatip varken şu anda biz de hiç yok.” diye konuştu.   

GELEN DURMADI GİTTİ

Bir süre sonra mahallelerine imam hatip ataması yapıldığını aktaran Uzunlar, “Gelen imam hatip ‘orayı beğenmedik burayı beğenmedik lojman hoşumuza gitmedi’ diyerek geri gidiyor. Bu şekilde iki imam hatip geldi ve göreve başlamayarak geri döndü. Bu bizi mağdur ediyor. Sağırlı Mahallesinde 4 aydır cuma namazı kılınamıyor. Biz taşıma sistem cima namazı kılıyoruz.  İnsanlar bu nedenle birbirinden koptu mahallerinden de koptu. Önceden en azından cumada insanlar bir araya geliyor birbirini halini hatırını soruyor mahallenin sorunlarına çözüm arıyordu.” şeklinde konuştu.  

ASKER DE SINIRA GİTMESİN

Bütün bu yaşananlarda bir türlü anlayamadığı bir konu olduğunu dile getiren Uzunlar, “Ben Ordulu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sormak istiyorum aynı zamanda bir devlet memuru olan imam hatiplerin yer beğenmeme hakkı var mı? Bu nasıl iş anlayamıyoruz. Valilik, müftülük bir yere gideceksin dediğinde imam hatiplerin yok ben gitmem beğenmedim deme hakkı var mı? O zaman sınırdaki askerimizde yerini beğenmesin göreve başlamasın. Polis, jandarma, doktor de beğenmedim desin göreve gitmesin.

İSTEDİĞİ RENGE BOYATACAĞIM

Mahallede imam hatip lojmanı olduğunu belirten Uzunlar sözlerini şöyle tamamladı: ”Bunun elektriği suyu var. Odun zaten veriliyor. Bu lojman kötü bir lojman de değil. İnsanların kaldığı evlerden iyi. İmam hatip gelsin yeter ki ben evin içini istediği renge de boyatacağım.” Kaan Özel   

Ordu Olay

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
I. Dönem Aşere Takrib Kursu Sınav Duyurusu.Önceki Haber

I. Dönem Aşere Takrib Kursu Sınav Duyuru...

Ramazan MUSLU Veda Ziyaretinde BulunduSonraki Haber

Ramazan MUSLU Veda Ziyaretinde Bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!