Kuranı Güel Okuma yarışması birincisi eşine şiddetten yargılanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuranı Güel Okuma yarışması birincisi eşine şiddetten yargılanıyor
TRT ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda gün birincisi olan Fatih Akçay (24) hakkında Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'eşini kasten yaralama' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Karadeniz Ereğli’ye bağlı Güneşli Köyü’nde imam hatibi olarak görev yapan aynı zamanda TRT’nin Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda gün birincisi olan 24 yaşındaki Fatih Akçay’ın eşi yaşadığı şiddeti TELE1’e anlattı. Daha evliliğinin ikinci ayında darp edildiğini açıklayan Funda Akçay, Fatih Akçay’ın kendisine “Ben imamım kimse size inanmaz, herkes bana inanır” diye konuştuğunu aktardı. Diyanet’e, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Cumhurbaşkanına seslenen Funda Akçay, “Bu adam hala görev yapıyor, ayrıca TRT’deki programa katılarak birinci olmuş. Ben buna artık sessiz kalmak istemiyorum. Böyle programlarda daha örnek kişilerin yer almasını istiyorum” dedi.

TRT ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda gün birincisi olan 24 yaşındaki Fatih Akçay hakkında ‘eşini kasten yaralama’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Eşinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Fatih Akçay, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma sonrasında Fatih Akçay hakkında ‘eşi kasten yaralama’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Fatih Akçay, eşiyle aralarında sadece itişme olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Funda Akçay 1 yıl önce evlendiği Fatih Akçay’ın evliliğinin ikinci ayında şiddet uygulamaya başladığını dile getirerek yaşadıklarını anlattı:

“BEN İMAMIM HERKES BANA İNANIR”

“1 yıl önce evlendim. Evliliğimin ikinci ayında bana şiddet uygulamaya başladı. Kafa atmalar, ağzımı bezle kapatıp bayılana kadar şiddet uygulamalar. Gerekli fotoğraflar da elimde mevcut. İlk başta ablamla enişteme söyledim onlar uyardı ama o hiçbir şeyden korkmadığını iddia etti. “Ben imamım kimse size inanmaz, herkes bana inanır” diye konuştu.

BABASI DA İMAM HATİP

En sonunda babamın haberi oldu. Babam onun babasıyla görüştü. Babası da İmam Hatiptir aynı şekilde. Babasının babama dediği şey ise, “Senin kıznın kolu bacağımı kırıldı, basit olaylardan kızını alıyorsun” diye ifadeler kullandı. Babam beni  aldı jandarma karakoluna gittik, şikayette bulundum. Oradan beni Devlet Hastanesine yönlendirdiler darp raporu çıkardık. Ertesi gün de hemen dava açtım.

“O DA BANA DAVA AÇTI”

1. mahkeme görüldü. Şuan beklemekteyim o da bana dava açtı kendisini darp ettim diye. Savcılık kararıyla bana açtığı dava da reddedildi.

“BU ADAM HALA GÖREV YAPIYOR”

Ben buradan Diyanet’e Aile bakanına, cumhurbaşkanıma seslenmek istiyorum. Bu adam hala görev yapıyor, ayrıca TRT’deki programa katılarak birinci olmuş. Ben buna artık sessiz kalmak istemiyorum. Böyle programlarda daha örnek kişilerin yer almasını istiyorum. Özel hayatlarıyla da örnek olmalarını istiyorum. Buradan sesimi duyurmak istiyorum böyle insanların tebrik edilmemesi gerekiyor”
Kaynak: Tele 1

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
100 yaş üzeri hanımlara 'Anneler Günü' ziyaretiÖnceki Haber

100 yaş üzeri hanımlara 'Anneler Günü' z...

Bedir Savaşındaki 313 MüslümanSonraki Haber

Bedir Savaşındaki 313 Müslüman

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!