Neslimizi Ahlaksızlıktan Korumak Zorundayız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Neslimizi Ahlaksızlıktan Korumak Zorundayız
İbrahim KAYA, İnsan Hakları Derneği ( İHD) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’a destek vererek, ahlakı, erdemi ve onuru savunan Sayın Başkanımız Ali ERBAŞ’a sahip çıkıyor, onu destekliyoruz

NESLİMİZİ AHLAKSIZLIKTAN KORUMAK ZORUNDAYIZ

DİYANET HAK VE ADALET SEN Genel Başkanı İbrahim KAYA, İnsan Hakları Derneği ( İHD) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’a destek vererek, ahlakı, erdemi ve onuru savunan Sayın Başkanımız Ali ERBAŞ’a sahip çıkıyor, onu destekliyoruz, ifadelerini kullanarak, Ali Erbaş’ın Ankara Hacı Bayram Camisinde kıldırılan temsili Cuma namazı hutbesinde lûtiliğe ve eşcinselliğe ait sözlerini desteklediklerini açıkladı.  

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali ERBAŞ’ın, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikâhsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" sözlerinin İslam literatürüne uygun bir açıklama olduğunu belirten İbrahim KAYA, basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

“ATATÜRK’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özünde bu sözler vardır. Çünkü Diyanet, İslam dininin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güzel bilgiyle toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmek üzere kurulmuştur. Dolayısıyla Sayın Başkanımızın açıklaması yerindedir ve destekliyoruz.

Sayın Başkanımızın Cuma hutbesindeki sözleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi tarafından beğenilmemiş! Şeytanın avukatlığına soyunan İHD, Sayın Başkanımızın görevden alınmasını talep etmiş, ayrıca hızını alamayıp Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. Sayın Başkanımız, hutbedeki sözleriyle güya suç işlemiş!

Sayın Başkanımızın sözlerini Kur’an’ın hükümleri doğrultusunda değerlendirelim: Lûtilik, eşcinsellik iyi bir şey mi, bu konuda Kur’an ne diyor? İsrâ Suresi 32. Ayette Allah şöyle buyuruyor: “Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.” Öte yandan erkeğin erkeğe yaklaşması, yani homoseksüellik hakkında de şöyle buyurmuştur: A’râf Suresi 81 ayette; "Çünkü siz, kadınları bırakıp da cinsel tatmin için erkeklere yanaşıyorsunuz. Doğrusu siz haddi aşan bir topluluksunuz." Şuarâ Sûresi 165 ve 166. Ayetlerde ise, “Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyor da insanlar arasından erkeklere mi yanaşıyorsunuz? Siz gerçekten haddi aşan bir topluluksunuz.” diye buyuruyor. Zina ve eşcinsellik sağlık açısından olduğu kadar, ahlaki ve toplumsal yaşamın değerlerini yozlaştırması ve yuvaların yıkılmasına neden olması açısından ahlaksız davranışlar olarak görülür ve bu nedenlerle Cenabı Allah tarafından kesinlikle haram kılınarak yasaklanmıştır. Sayın Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın hutbedeki konuşması İslam dinine ve günümüzün sosyal ve hukuki neden sonuç ilişkileri açısından da uygun bir açıklamadır.

DİYANET HAK VE ADALET SEN olarak, Sayın Başkanımız Ali ERBAŞ’ın yanındayız. Yaptığı açıklamayı destekliyoruz. Çünkü hutbedeki sözleri Kur’an hükümlerine uygundur. Bu hutbeyi suç olarak değerlendiren İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesini şiddetle kınıyoruz. Kendilerini İslam’a ve dinimizin emir ve hükümlerine saygılı olmaya davet ediyoruz. İHD olarak sizler ne düşünürseniz düşünün, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm mensupları olarak bizler, Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara anlatmaya ve duyurmaya devam edeceğiz.”

 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gündem Türkiye'nin operasyonu Avrupa ülkesini ayağa kaldırdı!Önceki Haber

Gündem Türkiye'nin operasyonu Avrupa ülk...

Diriliş gününün İslamdaki adıdır cumaSonraki Haber

Diriliş gününün İslamdaki adıdır cuma

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!