Uzaktan eğitimle 1 ayda 1275 öğrenci hafızlığını tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzaktan eğitimle 1 ayda 1275 öğrenci hafızlığını tamamladı
Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime ara verilen Kur'an kurslarında, hafızlık eğitimleri başta olmak üzere bütün programlar uzaktan eğitim metoduyla sürdürülüyor.

Tüm dünyada etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü'nün "pandemi" olarak ilan ettiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitime ara verilen Kur'an kurslarında, hafızlık eğitimleri "uzaktan eğitim" metoduyla sürdürülüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelindeki Kur'an kurslarında devam eden hafızlık eğitimleri ile birlikte, vaiz ve müftülerin yetiştiği ihtisas eğitimleri de uzaktan eğitim yöntemiyle dijital platformlar üzerinden yapılıyor.

Özellikle uzun ve titiz bir planlamayı gerektiren hafızlık sürecinde öğrenciler, uzaktan eğitim yönteminde hergün düzenli olarak yaptıkları ezberlerini hocalarına görüntülü aramayla dinletiyor.

Türkiye'de farklı yöntemlerle de uygulanan hafızlık eğitiminde öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında en çok tercih edilen yöntem olan hergün bir cüzün bir sayfasını ezberlemek kaydıyla Kur'an-ı Kerim'in tamamını hıfzediyor.

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü güne kadar öğretici-öğrenci şeklinde, yüz yüze ve yatılı kurslarda sürdürülen hafızlık eğitimleri, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında teknolojik imkânlar kullanılarak uzaktan eğitim sistemine dönüştürüldü.

Bu kapsamda, binlerce öğrenci ve öğreticinin hergün uzaktan eğitim metoduyla sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, ülke genelindeki Kur'an kurslarında çok sayıda hafız eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

- Bin 275 öğrenci uzaktan eğitimle hafızlığını tamamladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Covid-19 salgını sebebiyle kurslarda yüz yüze eğitime ara verilen dönemde, uzaktan eğitim metoduyla 1-30 Nisan 2020 tarihleri arasında, 65 ilde 378'i kız, 625'i erkek olmak üzere toplam bin 3 öğrenci hafızlığa başladı.

Yine 79 ilde 485 kız, 790 erkek olmak üzere toplam bin 275 öğrenci ise uzaktan eğitim yöntemiyle hafız oldu.

- İhtisas kurları 5 Haziran'a kadar devam edecek

Öte yandan Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının vaiz ve müftü yetiştirdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezleri'nde, uzaktan eğitimlerin 5 Haziran'a kadar devam edeceği bilgisine yer verildi.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
22 kurumdan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a karşı beyin yakan bildiriÖnceki Haber

22 kurumdan Diyanet İşleri Başkanı Ali E...

Ömer Döngeloğlu Hakk'a YürüdüSonraki Haber

Ömer Döngeloğlu Hakk'a Yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!