2015 YILININ İLK İMTİHANI
DİYANET HABER Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğine göre yeni yılın ilk nakil sınavı 06.01.2015 Salı g
Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğine göre yeni yılın ilk nakil sınavı 06.01.2015 Salı günü İl Müftülüğümüzde yapıldı.
Sinop İl Müftülüğü Personel Kısım Şefi Mahmut Yılmaz’dan alınan bilgiye göre Sinop İl genelinde münhal bulunan toplam 85 kadro için İKYS üzerinden 15 kişi başvuru yaptı. Sınava başvuranlar için İl Müftüsü Mustafa Erkan başkanlığında Müftü Yardımcıları Fatih Tavlaşoğlu ve Ramazan Dolu’ dan kurulan tek komisyon görev yaptı.
Sınava girenler Yüzüne Okuma, Meal Bilgisi, Tecvid bilgisi, ses/seda/makam, ezber, mesleki temsil ve hitabet konularından sorulara muhatap oldular.
Yapılan sınavda komisyonun puanlaması toplamda %40, personelin MBSTS puanı ve Müktesep ve Nitelik Değerlendirme puanı ise %60 etkili olacak.
Sınavının ardından toplamda 70 puan alan personel tercih yapma hakkına sahip olacak. Celal Şenaslan Diyanet Tv-SİNOP
Kaynak Dinihaberler.com.tr [ Okunma Sayısı: 718 ]
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.