35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı başlıyor
DİYANET HABERİlahiyat ve İslami ilimler fakülteleri dekanlarının da katılımıyla gerçekleştirilecek 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda “Din İstismarı ile Mücadele” başlığı kapsamında çeşitli konular müzakere edilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Ankara’da başlıyor.
15-18 Ekim'de düzenlenecek toplantıya, ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri dekanları da katılacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat ve İslami ilimler fakülteleri arasında toplumun din konusunda aydınlatılmasında iş birliği imkanı ve stratejisinin değerlendirileceği programda, "Din İstismarı ile Mücadele" başlığı kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yerel dini oluşumlarla ilişkilerin çerçevesi, FETÖ-DEAŞ ve benzeri dini görünümlü bölücü yapılar ile yerel dini oluşumlar ve toplumun din algısına etkileri tartışılacak.
"Aile ve Gençliğe Yönelik Tehditlerle Mücadele" başlığında ise inkarcı akımlar, şiddet, ihmal ve istismar ile bağımlılıkla mücadele konuları değerlendirilecek.
Ayrıca dini hayata rehberlik etme sorumluluğu bağlamında "Diyanet-ilahiyat" perspektifinin hayata yansıması, diyanet hizmetlerinin yürütülmesine katkısı bağlamında personel ve öğrenci yeterliliklerinin değerlendirilmesi ile dini hayata etkisi bakımından İslam dünyasının içinden geçtiği süreçler gibi konular ele alınarak görüş, teklif ve öneriler sunulacak.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilahiyat fakülteleri arasında iş birliği imkanlarıyla ilgili açık kürsü etkinliğinin de gerçekleştirileceği programda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, birer konuşma yapacak.
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.