4 - 6 Yaş Sertifikalarında Doğru Ne ?
DİYANET HABERDiyanet\'te 4-6 Yaş Grubu Kur\'an Kurslarında görev yapmak isteyenler her defasında farklı uygulamalara rastlayınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet'te 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında görev yapmak isteyenler her defasında farklı uygulamalara rastlayınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
Kafalar karışık.
Ellerinde bu belge olanlar isyanda..
Olmayanlar da neyin doğru neyin yanlış olduğunu merak ediyor.
Eskiler paralarımız havaya mı gitti ?
Yeniler bu belge alsak mı almasak mı..?
Alırsam örgün mü uzaktan eğitim mi ?
Kur'an Kurslarında görev almak isteyenler bu soruların cevaplarını arıyorlar.
Sosyal medya üzerinde yazılan yazılar ve dini yönde haber yapan siteler de kafa karıştırıyor elbette. Herkes reklam pastasından pay kapabilmek için bir sürü haberler yazıp duruyorlar. Bu işin doğrusunu delikanlıca açıklayan yok.
Geçtiğimiz aylarda yazmıştık.
Kış dönemi Kur'an öğreticisi alımı yapan müftülüklerde "4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinliği Sertifika"ların geçerli olmadığı dile getirilmiş.
Onlara" bir hükmü yok" dercesine kapı gösteriliyordu
"Müftülüklerde 4 -6 Yaş Sertifika Keyfiliği" yaşanıyor. Ne yazık ki Diyanet'ten biri çıkıp da "durum budur. Geçerli saymayan müftülük hatalıdır. Yaptırım uygulayacağız. Ya da tam aksi.. Evet, geçersizdir, denilemedi.
"Sakarya ve Uludağ Üniversiteleri tarafından verilen ve tamamı 16 AKTS ve 480 saatlik eğitim sertifikasının kabul edilmemesi keyfiyeti nereye varacak?"
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016-2017 Yılı " 4-6 Yaş Grubu Din Eğitimi Veren" Kur'an Kursları Uygulama Esaslarını Yayımladı. Bu esaslara baktığımızda ise yeni bir haksızlığın ortaya konduğunu görüyoruz.
Bu ne demek... Sertifikan yüzyüze eğitim şeklinde alınmamışsa ağzınla kuş tutsan, çok da iyi bilsen, senden sonra yüzyüze görenler daha makbul.
Neden daha önce bu yönlendirme yapıldı.
Kaldı ki Yalova'da eğitim verileceği söyleniyor. Acaba 81 vilayetten kaç kişi örgün için o okula gidebilecek.
Hani birileri dalga mı geçiyor
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.