4 milyon öğrenciye din eğitimi veriyoruz
DİYANET HABER3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde liderlere Türkiye’de yürütülen din hizmetleri ve eğitimini anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Yaygın din eğitimi başlığı altında Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde 4 milyon civarında öğrenciyi eğitiyoruz” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ve dün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen "3. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nin ikinci gününde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Afrika’da Din Hizmetleri ve Din Eğitimi; İhtiyaç ve Talepler” başlıklı oturumun başkanlığını yaptı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açık kürsü şeklinde gerçekleştirilen oturumda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yürütülen din hizmetleri ve din eğitimiyle ilgili bilgi verdi.
Başkan Erbaş, daha önce gerçekleştirilen "2. Afrika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi”nde alınan kararların çalışmalara ve kurumlar arası ilişkilere önemli katkıları sağladığını ifade ederek, “Özellikle eğitim konusunda büyük gelişmeler yaşadık. Pek çok ülkeden Türkiye’ye gelen öğrenciler oldu. Öğrencilerimize ev sahipliği yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Türkiye’de din hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü ifade eden Başkan Erbaş, “Ülkemizde 90 bin camide, 30 bin kadar Kur’an kursunda din hizmetlerini ve din eğitimini yürütmeye çalışmaktayız” diye konuştu.
Başkan Erbaş, il ve ilçelerde görev yapan bin 300 kadar müftü ile din eğitimi ve din hizmetlerini yönettiklerini belirterek, “Din eğitiminde, özellikle yaygın din eğitimi başlığı altında 30 bin kadar Kur’an kursumuzda, yaz kurslarımızda ve tüm camilerimizde 4 milyon civarında öğrenciyi eğitmeye çalışıyoruz. Kışın Kur’an kurslarımızda zaman zaman bir milyon öğrencimiz oluyor. Hafızlık Kur’an kurslarımızda 100 bin kadar öğrencimiz eğitim alıyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Erbaş’ın konuşmasının ardından zirveye katılan liderler söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini paylaştılar.
Heyetler arası görüşmeler
Başkan Erbaş oturumun ardından, zirveye Somali, Kenya ve Libya’dan katılan heyetlerle görüştü.
Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Şeyh Nur Muhammed Hasan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Vakıflar ve İslam İşleri Kurulu Başkanı Muhammed H A Labanı Kenya Müslümanlar Konseyi Ulusal Başkanı Dr. Yusuf Abdulrahman Nzıbo ve beraberindeki heyetleri kabul eden Başkan Erbaş, davetlerine icabet ederek zirveye katıldıkları için teşekkür etti.
Heyetler Başkan Erbaş’a ülkelerinde yürüttükleri din hizmetleri, eğitimi ve dini yayınlar alanında bilgi verdiler.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.