© Dini Haberler 2020

Almanların üçte biri Pegida'yı destekliyor

<p>Almanya'da haftalık dergi Stern tarafından yaptırılan bir ankete göre Almanların yüzde 13'ü Pegida yürüyüşlerine katılmaya hazır olduklarını belirtti.</p> <p></p> <p><h2 class="spot" st

Almanya'da haftalık dergi Stern tarafından yaptırılan bir ankete göre Almanların yüzde 13'ü Pegida yürüyüşlerine katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Almanya'da yapılan güncel bir araştırmaya göre halkın yüzde 67'si, Pegida hareketi tarafından öne sürülen Almanya'nın İslamlaşması tehlikesini çok abartılı buluyor. Yüzde 29'u ise İslam'ın Almanya'daki hayata olan etkisinin Dresden'deki Pegida gösterilerini haklı gösterecek kadar arttığını düşünüyor.

Haftalık Stern dergisinin 'Forsa' araştırma kurumuna yaptırdığı ankette, Pegida'nın haklı olduğunu düşünenlerin Almanya Alternatif Partisi AfD sempatizanları arasındaki oranı yüzde 71 olarak belirlendi. Forsa Genel Müdürü Manfred Güllner, bu sonucun AfD taraftarlarının toplumun orta kesimini değil, açık bir şekilde yabancı düşmanlığı eğilimi taşıyanları temsil ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Forsa araştırmasında kendisine soru yöneltilenlerden yüzde 13'ü, oturdukları yerlere yakın bir mesafede yapılması halinde, gerekirse Pegida gösterilerine katılabileceklerini söyledi. AfD taraftarları arasında ise bu oran yüzde 45 olarak belirlendi. Solcular arasında İslam karşıtı gösterilere katılmaya hazır olanların oranı yüzde 26. Seçimlere karşı güven duymayan ve katılmayanlar arasında da Pegida yürüyüşlerine katılmaya hazır olanların oranı yüzde 13 olarak tesbit edildi.

İslam'a karşı mücadele eden bir partiyi seçmeleri yönündeki soruya evet diyenlerin oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Almanya'nın doğusunda İslam karşıtı bir partiye oy vermek isteyenler ise yüzde 15. En düşük seviyede orta öğretim görmüş olanların yüzde 19'u, Sol Parti seçmenlerinin ise yüzde 16'sı da İslam karşıtı partiye oy vermeye hazır. AfD seçmenlerinin ise yüzde 57'si İslam düşmanı bir partiye oy vereceklerini bildirdi.

Haftalık Stern dergisi için Forsa araştırma kurumu tarafından 18 Aralık'ta yapılan ankete, temsilci gruplardan seçilmiş 1006 kişiye, konuyla ilgili sorular yöneltildi.

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER