Almanya da üç ayda 13 camiye saldırı
DİYANET HABER<p>Bu yılın ilk üç ayında Almanya'da 13 camiye, politik nedenlerle saldırı düzenlendiği bildirildi, bağımsız sivil kuruluşlar bu sayının çok daha fazla olduğunu öne sürüyor.</p> <p></p> <p><h
Bu yılın ilk üç ayında Almanya'da 13 camiye, politik nedenlerle saldırı düzenlendiği bildirildi, bağımsız sivil kuruluşlar bu sayının çok daha fazla olduğunu öne sürüyor.
Alman Sol Partinin Federal Parlamentoda verdiği soru önergesine, federal hükümet tarafından verilen cevapta, bu yılın ilk üç ayında 13 camiye politik nedenlerden dolayı saldırı yapıldığının kaydedildiği bildirildi.
Federal hükümetin verdiği cevapta, camilere, cami derneklerine ve diğer İslami kuruluşlara yapılan saldırıların, Yahudi kurumlara ve havralara yapılan saldırıların aksine, halen ayrı bir kategoride tescil edilmediği kaydedildi.
Bu yüzden Polis İstatistik Dairesi PKS tarafından kaydedilen rakamların gerçekleri tam olarak yansıtmadığı düşünülüyor. Sol Parti tarafından, camilere ve Müslümanların kurumlarına yapılan saldırıların ne zaman ayrı bir kategoride kaydedileceğine dair yöneltilen soru karşısında, federal hükümet eski cevabı hatırlattı.
Eski cevapta federal hükümet böyle bir uygulamanın, ancak içişleri bakanları konferansında kararlaştırılabileceğini bildirmişti. Böyle bir girişimin federal hükümet tarafından desteklenip desteklenmeyeceği konusunda ise somut bir ifade kullanılmadı.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.