Almanya'da Müslümanların gösterisine Merkel de katılıyor
DİYANET HABER<p>Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından bugün Berlin'de düzenlenen uyarı nöbeti gösterisine Cumhurbaşkanı Gauck ve Federal Başbakan Merkel de katılıyor. </p> <p></p> <p><h2 class="spo
Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından bugün Berlin'de düzenlenen uyarı nöbeti gösterisine Cumhurbaşkanı Gauck ve Federal Başbakan Merkel de katılıyor.
Almanya'nın başkenti Berlin'de Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından düzenlenen ve bugün saat 18'de başlayacak uyarı nöbeti gösterisine Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Federal Başbakan Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve daha başka hükümet üyelerinin de katılacağı bildirildi.
Fransa'daki saldırıyı protesto etmek ve olayda ölenlerin yakınları ile Fransız halkına destek vermek amacıyla düzenlenen uyarı nöbeti Brandenburg kapısındaki Paris Meydanında tutulacak. Gösteri toplantısında Alman Cumhurbaşkanı Gauck, kısa bir konuşma yapacak. ZMD ile birlikte uyarı nöbetine Berlin Türk Cemaati tarafından da çağrı yapıldı.
Ayrıca toplantıya davet edilen Almanya Yahudi Cemaatinin de katılması bekleniyor. Bazı sendika temsilcilerinin ve parti temsilcilerinin de katılacağı toplantıda, Gauck'un yanısıra Yahudi Cemaati Başkanı Abraham Lehrer de bir konuşma yapacak.
Diğer taraftan Federal Alman Parlamentosunda da Perşembe günü Fransa'daki saldırıda ölenlerin anısına bir program yapılacak. Programda Federal Başbakan Merkel, bir hükümet açıklaması yapacak. Parlamento Başkanı Norbert Lammert'in programın açılışında bir konuşma yapması bekleniyor.
Anma programının ardından Federal Meclis milletvekilleri bir saatlik bir görüşme yaparak, Hristiyan Demokratlar Birliği CDU/CSU'dan gelen güvenlik kanunlarının sertleştirilmesi konusunu değerlendirecekler.
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.