© Dini Haberler 2020

Avustralya da başörtüsüyle Müslümanlara destek

<p>Avustralya'da bir sivil toplum kuruluşu, Müslüman kadınları anlamak için düzenledikleri etkinlikte başörtüsü taktılar </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; paddi

Avustralya'da bir sivil toplum kuruluşu, Müslüman kadınları anlamak için düzenledikleri etkinlikte başörtüsü taktılar

Avustralya'nın Melbourne kentinde Ulusal Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir sosyal çalışmada Müslüman kadınları anlamak için farklı inançtan kadınlar başörtüsü taktılar.

Melbourne'ün Dandenong ilçesinde kültürel ve dini farklılıklar hakkında bölge halkını bilinçlendirmek ve kültürlerarası empatiyi güçlendirmek amacıyla, dün farklı kültür ve dinlerden kadınlara üç saatliğine başörtüsü takmaları çağrısı yapıldı.

İslam Dostluk Derneği Başkanı Keysar Trad; Farklı inançlardaki insanların Müslüman kadınları daha iyi anlamaları açısından başarılı bir çalışma olduğunu söyledi.

Projeye karşı çıkan küçük bir grup ise bu çalışmanın toplumda daha çok ayrımcılığı teşvik edeceğini savundu.

 

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER