Baba Dostundan Ne Talep Etti
GÜNCELOrdulu Ahmet Bilgin, “Baba Dostu” dediği Diyanet İşleri Başkanı Ordulu Prof. Dr. Ali Erbaş’a bir mektup yazarak, Ordu’ya külliye niteliğinde, merkez hüviyeti bulunan çok amaçlı bir cami yapılmasını talep ettiği bir mektup yazdı.
Ordulu Ahmet Bilgin, kendisini yakından tanıdığı, adının altına da (Baba dostu, Tansiyoncu) notu düştüğü mektubuyla Diyanet İşleri Başkanı hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Erbaş’a hitaben, merkez itibariyle en seyrek camili kentlerden birisi olan Ordu’ya, gerekirse kendi isminin de verilebileceği külliye niteliğinde, merkez hüviyeti bulunan çok amaçlı bir cami yapılmasını istedi.
Mektupta, Ordu’dan bir ilk olarak yetişen Diyanet İşleri Başkanımızdan memleketine kendi adını da yaşatacak kalıcı bir eser bırakması isteniyor. Camiin yeri dahi işaret edilen mektup şöyle:
“Sayın; Prof. Dr. Ali ERBAŞ Diyanet İşleri Başkanı.
Öncelikle atanmış olduğunuz yüce makamınız nedeniyle sizi tebrik eder hayırlı işlere vesile olmanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bir Ordulu olarak sizin de malumunuz olduğu üzere şehir merkezinde halkımızın ihtiyacına cevap verecek bir camimiz bulunmamaktadır. Sözü fazla uzatıp kıymetli vaktinizi almak istemiyorum. Cumhurbaşkanımız da dahil ilgililer ve yetkililerle görüşüp mülkiyeti hazineye ait Orta Cami yanındaki arsaya veya Çarşamba Pazarı diye anılan taşınmaz üzerine, altına Pazar yeri veya otopark yapılacak. Ordumuza bir eser bırakmanızı bekliyorum.
Bu Caminin isminin de “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ Camii” olması en büyük temennimdir. Elli bin imza karşılığında bu ihtiyacımızı gidereceğini umarak ilginizi bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Ahmet BİLGİN
(Baba dostu, Tansiyoncu)
İmzaların hazır olduğunu, insanların proje ve talepten haberdar olduğunu ve çok destek gördüğünü söyleyen Ahmet Bilgin ve meseleyi arz ettiğimiz Ordulu vatandaşlar mektubun olumlu bir karşılık göreceğini beklediklerini belirttiler.
Orducu.com
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.
BOYKOT TARTIŞMALARI SÜRERKEN COCA-COLA’DAN REKOR KÂR
Boykot çağrıları dünya genelinde devam ederken, Coca-Cola’nın 2026 yılı ilk çeyrek net kârı dikkat çekici şekilde arttı. Şirketin açıkladığı finansal veriler, tartışmaların ekonomik etkisine dair yeni değerlendirmeleri beraberinde getirdi.
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.