Bakanlık yoga rezaletine ‘dur’ dedi!
GÜNCELMilli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine anaokulu, kreş ve ilkokul, ortaokul ve liselerde etkinlik olarak gerçekleştirilecek olan ‘yoga’ uygulamasının durdurulmasına karar verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine anaokulu, kreş ve ilkokul, ortaokul ve liselerde etkinlik olarak gerçekleştirilecek olan ‘yoga’ uygulamasının durdurulmasına karar verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, önce skandal bir şekilde, emperyalizmin ilkel tapınma yöntemlerinden ‘yoga’nın anaokulu, kreş ve ilkokullarda etkinlik olarak gerçekleştirilmesine izin vermişti.
Bu kararın duyulmasının ardından vatandaşlar, emperyalizmin aile kavramı ve dindar hayata yönelik planlara her geçen gün bir yenisi eklendiğini düşünerek, Türk toplumunun çocuklarının inançlarını hedef alacak saldırıya büyük tepki gösterdi.
Vatandaşların tepkisi üzerine konuya ilişkin Bakanlık’tan yeni bir yazı ile uygulamanın durdurulması, önceki emre dair herhangi bir işlem yapılmaması istendi.
Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine Ece Vahapoğlu'na ait bir firmanın YOGA yazısını gönderdi sonra da gelen tepkiler üzerine iptal etti.
Milli Eğitim Bakanlığı tüm ana hizmet birimlerinde neredeyse aynı sorun bulunuyor. Bakanlık ana hizmet birimleri kendilerine firmalardan gelen talepleri bir incelemeye tabi tutmaksızın illere göndermektedir.
Diriliş Postası Yazarı Recep Yazgan’ın, ‘Milli Eğitim Bakanlığı çareyi Budizm ve Hinduizm’de mi buldu!’ başlıklı yazısıyla gündeme getirdiği okullarda yoga eğitimine karşı STK'lar açıklama yaparak, Hinduizm ve Budizm'de kişiye birtakım ilahi bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olmayı sağlayan Yoga'nın MEB tarafından okullara gönderilmesini sert şekilde eleştirmişti.
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı
Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti
Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu
Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.
RUHUN ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU
Abdullatif Acar'ın Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan, İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.