Başkan Erbaş, Van’da din görevlileri ile bir araya geldi
DİYANET HABERVan’da din görevlileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din görevlisinin taşıdığı sorumluluğun Peygamber Efendimizden kalan bir emanet olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Van’da din görevlileri ile bir araya geldi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, toplantıda yaptığı konuşmada camiye gelsin veya gelmesin toplumun tamamının Diyanet İşleri Başkanlığının muhatap kitlesi olduğunu söyledi.
Din görevlisinin taşıdığı sorumluluğun Peygamber Efendimizden kalan bir emanet olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “Bizler bu emanete hakkıyla riayet ettiğimizde görevimizi yapmış olduğumuz mahallede İslam’ı tanımayan, Kur’an’ı bilmeyen, Kur’an’a sırtını çeviren bir insanın kalmaması gerekiyor, yeter ki bu emanete riayet edelim” dedi.
Başkan Erbaş, gençlerin, çocukların kendilerine emanet olduğunu belirterek, “Peygamber efendimiz nasıl hakkın batıla galebe çalmasına galebe çalmasına şahit olduysa bizler de buna şahit olacağız. Elimizle, dilimizle şahit olacağız, kalbimizle buğz ederek şahit olacağız” diye konuştu.
“Hocalarımız toplumun en güvenilir insanı olmalı”
Başkan Erbaş, çocukların, gençlerin bir hocayı gördüğü zaman yüzlerinde tebessümle hocaya doğru koşuyorsa, o hocanın vazifesini önemli ölçüde yaptığını kaydetti.
Bir din görevlisi uzun yıllar çalışmış olsa dahi yeni başlamış gibi heyecanla görevini yürütmesinin önemine işaret eden Başkan Erbaş, “Hocalarımız kendine güvenen ve toplumun en güvenilir insanı olmalı” ifadelerini kullandı.
Başkan Erbaş din görevlisi için vazife şuuru ve aidiyet bilincinin olmazsa olmaz bir özellik olduğunu altını çizerek, “Biz canla başla insanlarımıza İslam’ı nasıl tanıtabiliriz, çocuklarımıza, gençlerimize Peygamberimizi nasıl daha iyi öğretebiliriz, bunun mücadelesini veriyoruz. Böyle bir teşkilata aidiyet bilinci ile bağlanılmaz mı? Sabır ve tahammülle, vazifemizle bağlılıkla, aidiyet bilincimizi en üst seviyede tutarak çalışacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Erbaş, fırsatları iyi değerlendirmek gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:
“Hastahane, sevgi evleri, KYK yurtları şimdi buralarda temsilcimiz var. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarımız gittikçe gelişti. 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda 81 ilde 140 bin öğrencimiz var. Yaz Kur’an kurslarımız da bir fırsattır. Camilerimiz, Kur’an kurslarımız dolsun taşsın. Yaz kurslarımıza gelen talebelerimizi kışın bir vakit camiye davet edin. Öğrendikleri bilgileri tekrar edin.”
Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı ve Prof. Dr. Ramazan Muslu, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve bölgede görev yapan din görevlileri katıldı.
Başkan Erbaş Van esnafını ziyaret etti
Başkan Erbaş, toplantıdan sonra esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet ederek Ramazan ve bayramlarını tebrik eden Başkan Erbaş, ardından öğlen namazı öncesinde Hz. Ömer Camii’nde vaaz yaptı ve öğle namazını kıldırdı.
Başkan Erbaş, daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı Van Kitabevini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.