Başkan Erbaş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü…
DİYANET HABERYanlış dini algılarla DAEŞ, Boko Haram, Şebab, FETÖ gibi terör örgütlerinin beslenmesine zemin hazırlanmamalıdır.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüştü.
İki günlük ziyareti kapsamında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ziyaretinin ikinci gününde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.
Başkan Erbaş’ın ata yurdu Özbekistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, din eğitimi ve din hizmetleri konularında fikir alışverişinde bulunuldu.
Cumhurbaşkanlığında gerçekleşen görüşmede, iki ülkenin dini kurumları arasında, din hizmetleri, hizmet içi eğitim ve din eğitimi konularında iş birliği, Türkiye'deki öğrencilerin Buhara, Semerkand, Tirmiz, Taşkent, Farab gibi ilim havzalarında bulunarak Özbekistan'ın tarihteki bilimsel zenginliklerinden yararlanabilmeleri, Türkiye’de Yüksek Öğretim Kurulu uhdesinde uygulanmakta olan Mevlana Programı kapsamında iki ülkenin üniversiteleri arası öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin geliştirilmesi konuları da gündeme geldi.
Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in, Müslüman ülkeler arasında yapılması gereken işbirliğine dikkat çektiği görüşmede, Batı dünyasında ortaya çıkan islamofobiye karşı sağlıklı din eğitimi ve doğru din anlayışının İslam ülkelerinde geliştirilmesi, yanlış dini algılarla DAEŞ, Boko Haram, Şebab, FETÖ gibi terör örgütlerinin beslenmesine zemin hazırlanmaması gerektiği üzerinde duruldu.
İki saat süren görüşmede Başkan Erbaş’a, Kafkas Müslümanları Dini İdare Başkanı Allahşükür Paşazade eşlik etti.
İlginizi Çekebilir
İzmir Müftülüğüne Yeni Atama
30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.
30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.