Başkan Erbaştan Kuran Kursu öğreticilerine mesaj
DİYANET HABERDiyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan, Kur’an Kursları 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Mesajı
Bismillahirrahmanirrahim
Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler ve saygıdeğer Kur’an Kursu öğreticisi meslektaşlarım,
Diyanet İşleri Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana, “halkımızı din konusunda aydınlatmak” görevini hakkıyla yerine getirmek için; büyük bir özveri, hassasiyet, titizlik ve samimiyetle çalışmaktadır. Bu doğrultuda, arzu eden vatandaşlarımıza, Kur’an’a ve Sünnete bağlı kalarak, İslam’ın ana yolunu, doğru ve güvenilir dini bilgiyi nitelikli eğitimciler aracılığıyla öğreten Başkanlığımız, geleneksel eğitim pratiklerimizi güncelleştirmesinin yanı sıra, çağın fiziki ve teknolojik araçlarından ve yeni tekniklere göre hazırlanan eğitim materyallerinden yararlanmaya önem vermektedir.
Milletimizin İslam dinini öğrenme konusunda kurumumuza gösterdiği güven ve ilgiyle birlikte, eğitim programlarının çeşitlenmesi ve yeni programların geliştirilmesi ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bunun yanı sıra, eğitimcilerin kazanımlarının korunması ve niteliklerinin düzenli şekilde artırılması da İslam dininin öğretilmesi açısından hayati öneme sahiptir. Diyanet İşleri Başkanlığı, bir yandan program geliştirme faaliyetlerini sürdürürken, diğer yandan da hizmet içi eğitim seminerleri ile öğreticilerimizin mesleki yeterliliklerini geliştirmeye devam etmektedir.
Sevgili öğrenciler!
Kur’an kurslarımızı tercih ederek hayatınızın en güzel kararını vermiş bulunmaktasınız. Sizleri bu özel ve anlamlı kararınızdan dolayı tebrik ediyorum. Kurslarımıza özveriyle devam ettiğinizde; Kur’an-ı Kerim’i düzgün ve tecvid kurallarına uygun bir şekilde okuyacak; sağlam bir itikat, bilinçli bir ibadet, güzel bir ahlak sahibi olacak, aynı zamanda Sevgili Peygamberimiz’i (sav) hayatı ve sözleri ile daha yakından tanışmış olacaksınız.
Yüce Kitâbımızı satırlardan gönüllerinize ve kalplerinize aktaracak, yüzüne Kur’an okuyan sizler, yüzlerinden Kur’an’ın güzelliği okunan mü’minler olacaksınız.
Kıymetli Öğreticiler!
Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ile çarpan yüreklerinizle, öğrencileriniz için günlerdir sürdürdüğünüz hazırlıklarınızı tamamladınız. Artık onları karşılamaya hazırsınız.
Allah Rasulü’nün; “en hayırlı ve en şerefli” diye vasıflandırdığı nasipli kişiler sizlersiniz. Bu sebeple, anne ve babaları tarafından sizlere emanet edilen öğrencilerimize, İslam dinini doğru bir biçimde öğretmek temel prensibiniz olmalıdır. Milletimizi din kisvesi altında kandırmak isteyen din, vatan ve devlet düşmanlarına karşı bilinçlendirmek ve uyanık tutmak da sizin öncelikli vazifenizdir.
Bu vesile ile; 2017-2018 Eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder, kıymetli öğreticilerimize, sevgili öğrencilerimize, velilerimize, müftülük personelimize ve mesai arkadaşlarıma Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler dilerim.
Prof. Dr. Ali ERBAŞ
Diyanet İşleri Başkanı
İlginizi Çekebilir
Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.