Batman Hafizeleriyle Taçlandı
KUR'AN KURSLARIBatman İl Müftülüğü bünyesindeki kız Kur'an Kursu'nda okuyan 12 genç kız, düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar.
Batman İl Müftülüğü Necat Nasıroğlu Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencilerin aileleri katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
"Kur'an, hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir"
Kur'an-ı Kerim'in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, "Kur'an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) 'Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve benim sünnetimdir' buyuruyor." dedi.
"Gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an demektir"
Hafızın sadece Kur'an-ı Kerim'in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insan olduğuna işaret eden Erhan, "Kur'an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur'an demektir. Zira Kur'an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur'an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah'ın gölgesindedirler." diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Aygün ve Hüseyniye 4-6 yaş arası Kur'an kursu öğrencileri Kur'an-ı Kerim ve hadisler okuyup, bir dizi gösteri yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.
"Kur'an şahsiyet, kişilik oluşturur"
Hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür eden Bilgiç, "Hafızlar yarının Kur'an hamileri olacak. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yaşıtları sokaklarda oyun oynarken, gezerken, tozarken bu yavrularımız 24 saatinin büyük bir kısmını Kur'an-ı ezberlemek için tahsis ediyorlar. Aileleri de tebrik ediyorum. Aile desteği olmadan hiçbir zaman hafızlık olmaz." ifadelerini kullandı.
Hafızlık makamının çok büyük olduğuna vurgu yapan Bilgiç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Onlara ahirette taçlar giydirilecek. Allah Resulü (Aleyhisselam) 'Kur'an Hafızı Allah'ın Kerim melekleri gibidir' buyuruyor. Ama şu var ki; Kur'an-ı ezberledi, onun hafızı oldu da Allah korusun; Kur'an'ın hükümlerini, ahlakını muhafaza edemiyor ve kendinde taşıyamıyorsa biz buna bir kazanım olarak bakmıyoruz. Çünkü Kur'an şahsiyet, kişilik oluşturur. Kur'an kişiyi dönüştürür. Kur'an aktiftir. Zannetmeyin o sadece bir kitaptır. Allah Kur'an-ı bize tarif ederken 'O ruh' der. Onda gerçek hayat vardır. Onunla birlikte olan gerçekten ruha kavuşur. Kur'an-ı hıfzettiği halde hamili Kur'an iken kâmil ahlak sahibi olamıyorsa, hafızı Kur'an iken vakıfı anlam olamıyorsa insan, işte bu bizim çok büyük bir eksikliğimizdir. O yüzden Kur'an-ı sadece okumak yeterli değildir."
Konuşmaların ardından hafızlara hocaları tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.
Program, hediye takdimi ve dua ile sona erdi.
Diyanetliler Platformu Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Ayyıldız’ın İncileri Hafızlık Yarışmalarına Damga Vurdu
İzmir Birinci Bölge İmam Hatip Ortaokulları ve Liseler arası “Genç Muhafızlar” Hafızlık Yarışması İl Finali’nde iki birincilik, iki ikincilik ve bir üçüncülük elde ederek hafızlık eğitiminin yükselen yıldızı olmaya devam ediyor.
İzmir 46 Hafızıyla Taçlandı
Buca Ayyıldız Hafızlık Kur'an Kursu 46 Hafızıyla ilk icazet merasimini gerçekleştirdi.
Hafızlık yarışması Türkiye birincisi Gaziantep'ten
Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencileri arasında düzenlenen hafızlık yarışmasının Türkiye finali gerçekleştirildi.
Diyanet Yine Şaşırtmadı!
Bu güne kadar Kuran okumasını öğrenme fırsatı bulamamış vatandaşlara Diyanetin görevlileri (İmam-Müezzin,Kuran Kursu Öğreticisi) 2 ay haftada 6 saat olarak online Kuran Eğitimi verecekler.
Kur'an Kursu Öğreticilerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza Mektup
Pandemi sürecinde verilen her türlü görevi başarıyla yerine getiren,özellikle vefa, izalosyon ekiplerinde fiilen gönüllü olarak görev yapan, yapmaya devam eden Diyanet Kuran Kursu öğreticilerine maalesef 2. Sınıf vatandaş muamelesi yapılmaya devam ediyor.
Üniversite öğrencisi uzaktan eğitimle hafız oldu
Van Tuşba İlçe Müftülüğüne bağlı Üniversite Camii Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan üniversite öğrencisi, hafızlığını uzaktan eğitimle tamamladı.