© Dini Haberler 2020

Bu Resimlere Soruşturma Açıldı

DİYANET HABER- Takkeli ve başörtülü çocukların bulunduğu eğitim kurumuna soruşturma açıldı

​Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

28 Şubat sürecinde mütedeyyin insanların hayatlarına yapılan müdahaleyi aratmayan bir uygulama, bugün muhafazakar bir iktidar döneminde ve devletin kendi kurumu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı il müdürlüğü tarafından yapıldı. Çocuklara takke ve başörtüsü takılması gerekçesiyle bir eğitim kurumu hakkında soruşturma başlatıldı. Başörtülü bir bakana bağlı il müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma büyük tepki çekti.

Uşak'ta 4-6 yaş arası çocuklara eğitim veren özel kreş ve gündüz bakım evi hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın gerekçesi ise 28 Şubat zulümlerini aratmadı. 4- 6 yaş arasındaki çocukların takkeli, sarıklı ve türbanlı fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları soruşturmanın gerekçesi oldu.
 
Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 4- 6 yaş arasındaki çocukların takkeli, sarıklı ve türbanlı fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları sosyal paylaşım sitesinde yayınlayan özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlattı.
 
 

BİR KESİM RAHATSIZ OLDU

Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir vakıfın sahibi olduğu Uşak kent merkezindeki özel kreş ve gündüz bakımevi, Facebook sayfasında, 4- 6 yaş grubundaki çocukların cami ziyaretine ilişkin fotoğrafları paylaştı. Erkek ve kız çocukların sarıklı, takkeli, türbanlı ve gelinlikli fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları bir kesimi rahatsız etti.
 
 

SORUŞTURMA AÇILDI

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, çocukların üzerindeki kıyafetler ve bunun sosyal medyada paylaşılmasından sorumlu tuttuğu özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlattı.
 
 

DİN DÜŞMANI KURULUŞLAR DESTEK VERDİ

Özel kreş ve gündüz bakımevinde, "henüz 'kalem tutmasını bilmeyen' çocuklara dini eğitim adı altında böyle kıyafetler giydirildiğini" söyleyen Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, bunu yapanların 'şeriat özlemi' içinde olduğunu savundu.
 
 

KIYAFETLER ORTAÇAĞ ZİHNİYETİYMİŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir de çocukların 'ortaçağ zihniyeti' ile eğitilmesinin kendilerini üzdüğünü belirerek, "Öncelikle zihniyeti değiştirerek, İslami yaşantıyı herkesin kendi vicdanında yaşaması gerektiği öğretilmelidir. Çocukların bir kısmına laik ve bilimsel eğitim, bir kısmına da mezhepsel ve dinsel eğitim verildiğinde bu çocuklar büyüdüklerine birbirine düşman olur" dedi.
kaynak. milli gazete
 

Diyanetliler Platformu

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ 

 

İlginizi Çekebilir

Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı

Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti

Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu

Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.

RUHUN  ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU

  Abdullatif Acar'ın  Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan,  İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan  bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.

BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT

Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.

Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon

Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı

Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.

TÜM HABERLER