Bu iddia Ankara\'yı karıştırır... ByLock listesinde kimler var?
GÜNCELFETÖ üyelerinin kendi aralarındaki özel haberleşme sistemi ByLock’u kullananlar arasında siyasiler, hâkimler, savcılar, polisler ve üst düzey bürokratların olduğu iddiası kulisleri hareketlendirdi. Sisteme girdiği saptanan 479 hâkim ve savcı olduğu iddia ediliyor. Ankara kulislerinde konuşulan ByLock iddiaları özetle şöyle:
Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ
FETÖ üyelerinin kendi aralarındaki özel haberleşme sistemi ByLock’u kullananlar arasında siyasiler, hâkimler, savcılar, polisler ve üst düzey bürokratların olduğu iddiası kulisleri hareketlendirdi. Sisteme girdiği saptanan 479 hâkim ve savcı olduğu iddia ediliyor. Ankara kulislerinde konuşulan ByLock iddiaları özetle şöyle:
ByLock’u kullananlara ilişkin telefon listelerinde milletvekillerinin olduğu iddiasına bir yenisi eklendi. Bazı bakanlar üzerine kayıtlı telefonların da bu sistem içinde görüldüğü öne sürüldü. Bakanlık görevine getirilenlere, imza karşılığında 4 telefon verildiği, bunun çabuk ve ucuz haberleşme amacı taşıdığı anlatıldı. Bu telefonları genellikle ilgili bakanların kullanmadığı, yakın çalışma arkadaşlarına verdiği biliniyor. Şimdi bu numaraların kimde olduğu ve ne amaçla kullanıldığı araştırılıyor.
ORTAK KULLANIM SORUNU
ByLock sistemine girdiği saptanan hâkim ve savcı sayısının 479 olduğu iddia ediliyor. Ancak, bu kişilerin saptanması aşamasında farklı bir sorunun ortaya çıktığı öğrenildi. Haberleşmede, hâkim ve savcıların lojmanlarındaki ortak kullanıma açık ADSL modemlerinin kullanıldığı, dolayısıyla direkt kullanıcının saptanmasında zorluk yaşandığı anlatılıyor.
O BÜROKRATLAR KİM?
ByLock’da toplam 180 bin IP adresi tespit edildiği, ama bunların önemli bir kısmının ortak kullanım alanlarını kapsadığı, bu alanların lojmanlar, bakanlıklar ve kamu binaları olduğu saptandı. Şimdi, teknik inceleme yapılarak gerçek kullanıcı tespit edilemeye çalışılıyor. Henüz bu konuda teknik delillendirme aşamasına gelinmediği de kulislerde anlatılan bilgiler arasında.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 4 daire başkanı, 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürünün ByLock listesinde isimlerinin geçtiği haberleştirilmişti. Şimdi herkes, emniyet dışındaki bürokrat isimlerinin kimler olduğunu merak ediyor. Kaynak: Yeni Akit
İlginizi Çekebilir
Tosya'da İmam Hatibe Ölümcül Saldırı, Şüpheli Yakalandı
Kastamonu'da Kan Donduran Olay: Köy İmamı Odunla Saldırıya Uğrayarak Hayatını Kaybetti
Tarsus’ta Acı Olay! Namaza Gelmeyen İmamın Cansız Bedeni Mezarlıkta Bulundu
Mersin’in Tarsus ilçesinde görev yapan 51 yaşındaki imam hatip Halil Kısa’dan gelen acı haber, sevenlerini yasa boğdu. İkindi namazında camide bulunmaması üzerine kendisini aramaya başlayan mahalle sakinleri, Kısa’nın cansız bedeniyle mezarlıkta karşılaştı. İlk değerlendirmelere göre talihsiz imamın ağaç kesimi sırasında geçirdiği kaza nedeniyle yaşamını yitirdiği düşünülüyor.
RUHUN ŞADIRVANI, KİTABI OKURLARIYLA BULUŞTU
Abdullatif Acar'ın Namazla Aslına Dönmek, Söz Deyip Geçme. İnsan olmam Neyi Gerektirir, Faziletlerin Kaynağı kitaplarından sonra çıkan, İnsanın yaratılış mayasından varoluşsal sancılarına uzanan hakikat arayışını suyun diliyle anlatan bu yeni eser "Ruhun Şadırvanı", okuyucusunu derin bir ruhsal yolculuğa çıkarıyor.
BOYKOTTA YENİ OYUN! YERLİ SANDIĞINIZ MARKAYA DİKKAT
Boykot hassasiyeti devam ederken, tüketicilerin yerli olduğunu düşünerek tercih edebileceği markaların arkasındaki şirketler yeniden tartışma konusu oldu. Bu kez gündemde “Balbadem Dondurma” var.
Furkan Vakfına Geniş Çaplı Operasyon
Alparslan Kuytul ve eşi Semra Kuytul gözaltına alındı
Süleymancılar Lideri Alihan Kuriş tutuklandı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alihan Kuriş tutuklandı.