Dünya medyası ABD deki nefret cinayetine sağır
DİYANET HABER<p>ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin dünya medyasında yer almaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı </p> <p></p> <p><h2 class="spot" style="margin: 5px 0px 0px; padding: 5px 0px; font
ABD'de öldürülen üç Müslüman gencin dünya medyasında yer almaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı
Amerika'nın Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman genç beyaz Amerikalı tarafından öldürüldü. ABD ve dünya medyasının cinayetleri görmemesi ya da olayın nefret ve İslamofobi yönüne atıfta bulunmadan vermesi ayrıca ölenlerin kimliğini gizleme çabası tepki çekti.
Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill bölgesinde bir apartman dairesinde 23 yaşındaki Şadi Berekat (23), hanımı Yusra Muhammed (21) ve hanımının kardeşi Rezzan Muhammed (19) silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan gençler, müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
BBC, Fox ve CNN başta olmak üzere dünya medyasının cinayete yer vermemesi ya da olayı adi bir vakaymış gibi vererek öldürülenlerin Müslüman olmasından hiç söz etmemesi tepkiyle karşılanıyor. Medya, cinayeti nefret ve İslamofobi boyutuna hiç yer vermeden sıradan bir olaymış gibi verdi.
Bu arada Şadi Berekat ve eşinin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılar için kampanyalar düzenlediği ve geçtiğimiz aylarda bunun için Kilis’e de geldikleri belirlendi.
Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Berekat, ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu. Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi.
Dünya medyasının sessizliğini eleştiren bir karikatür;
CİNAYETLERE TEPKİLER
Üç Müslümanın öldürülmesi sosyal medyada büyük bir tepkiye neden oldu.
Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi.
Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi.
El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said de Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.
30.03.20225 Tarihli Bayram Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30.03.20225 Tarihli ve "RAMAZAN’A VEDA EDERKEN" konulu Bayram hutbesi yayınlandı.
Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığının Uluslararası İlahiyat Programı 2025 Yılı başvuruları başladı.
2025 yılı fitre miktarı belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.
03.01.20224 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 03 Ocak 2024 tarihli ve "MÜMİNİN HAYATINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR" konulu cuma hutbesi yayınlandı.
Umre Ödüllü 'Gençlik Bilgi Yarışması' başvuruları başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, umre ödüllü "Gençlik Bilgi Yarışması" başvurularının başladığını duyurdu.