© Dini Haberler 2020

DGS ek yerleştirme tercih başvuruları başlıyor

<p>Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri, 24 Ekim Cuma gününden itibaren yapılabilecek. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, adaylar tercihlerini 24-31 Ekim'de https://ais.osym.gov.tr internet adresinde

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri, 24 Ekim Cuma gününden itibaren yapılabilecek. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, adaylar tercihlerini 24-31 Ekim'de https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, T.C kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak gerçekleştirecek.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. Adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Ek yerleştirme tercihleri için 10 lira ücret alınacak. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı/banka kartı ile tercih süresi içinde yatıracak.

Bankalardan tercih ücreti yatırılmayacak. Adayların, tercih işlemlerini yapmadan önce tercih ücretini yatırmış olması gerekiyor. Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere ÖSYM"nin internet sitesinden erişilebilecek. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacak. Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekiyor. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek.

Kaynak Yeni Şafak [ Okunma Sayısı: 304 ]

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER