© Dini Haberler 2020

Darbeyi durduran salâlar, 90 bin camide yeniden yankılandı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında ülke genelinde gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında 15 Temmuz gecesi darbeleri durduran salâları 00.13’te Türkiye’deki 90 bin camide yeniden okuttu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında ülke genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı etkinliklerde, camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, şehit yakınları ziyaret edildi, din istismarının arkasına gizlenen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzü gençlere anlatıldı.

Etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbeleri durduran salâlar, 00.13’te Türkiye’deki 90 bin camide yeniden okundu.

O gece yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sala okuyarak milleti, hukukunu ve vatanını korumaya davet eden din görevlileri, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında da minarelerden salâları bir kez daha okudular.

Hafta boyunca yapılan etkinliklerde, Yaz Kur’an kurslarındaki öğrencilere ve velilerine vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapıldı. Halka yönelik “15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu konferanslar düzenlendi. 3 Temmuz'da başlayan konferanslar 19 Temmuz'a kadar sürecek. İl müftülükleri tarafından bu konferanslarda “Din İstismarı” başlıklı kitap dağıtılıyor.

Ülke genelinde cami veya Diyanet Gençlik Merkezlerinde gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirildi. Gençlere konu ile ilgili hazırlanan kısa film çalışması izlettirilerek, "FETÖ: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" başlıklı sunum yapıldı.

Cezaevi vaizleri marifetiyle ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde tema çerçevesinde konferanslar düzenlendi.

Müftüler başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edildi.

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER