Dikkat! Bu tuzağa düşmeyin!
GÜNCELYeni Tüketici Kanunu'na rağmen müşterilerden farklı isimlerden para kesmeye devam eden bankalar, usulsüz bir şekilde e-devlet şifresi de istemeye başladı.
Kredi talebinin kefilsiz ve hızlı bir şekilde karşılanması gerekçesiyle "e-devlet" şifresini talep eden bankalar, buradan müşterinin özel bilgilerine ulaşabiliyor. Hatta aile bireylerinin kimlik bilgilerine de ulaşarak hesap açıp, kart çıkarıyorlar.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) uzmanları, bu uygulamanın usulsüz olduğunu belirterek, "e-devlet kişiye özeldir. Hiçbir banka bunu isteyemez, bize mutlaka bildirin" uyarısında bulundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile BDDK'ya gelen şikâyetlerde çağrı merkezi bilgilendirmesi, kredi kartı kampanyaları, komisyon, kredi masrafları, hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidatı gibi konular başı çekiyor.
MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİ
Gümrük Bakanlığı yetkilileri, şikâyetleri dikkate alarak işlem yaptıklarını belirtirken, e-devlet şifresi talebinin de hiçbir yasal dayanağı olmadığına dikkat çekti. Uzmanlar ise, bankalara e-devlet şifresi verenlerin acilen şifrelerini değiştirmeleri uyarısında bulunarak, "Sadece bankalar değil internet cafelerde de giriş yapıldıysa şifre mutlaka değiştirilmeli" dedi. Kaynak: Yeni Akit
İlginizi Çekebilir
Köyünde cami olması için kumbarasını bağışladı
Adıyaman Kahta ilçesine bağlı Damlacık Köyü'nde ilkokul öğrencisi Ahmet Demiral, kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını köyde inşa edilen camiye bağışladı.
Şair ve Yazar Yavuz Bülent Bakiler 89 yaşında vefat etti
Türk edebiyatının müstesna isimlerinden şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, 89 yaşında vefat etti.
İhsan Şenocak'ın babası Kamil Şenocak vefat etti
Türkiye'nin önde gelen âlimlerinden İhsan Şenocak Hoca Efendi’nin babasından acı haber geldi. İhsan Hoca’nın hem babası hem de hocası olan Kamil Şenocak Hoca Efendi, vefat etti.
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı, Yetmedi ölümle tehdit ettiler
Türkiye'nin ünlü cemaati vatandaşın malına çökmeye başladı. Duruma itiraz eden vatandaş bu kez ölümle tehdit edilmeye başlandı.
Emeklilere tek seferliğine 27 bin lira verecekler
Diyanet'in caiz olmadığına yönelik fetva verdiği emekli promosyonlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.
Solak medya yine çuvalladı! ‘Fetva’ manipülasyonu ellerinde patladı
Başını CHP yandaşlarının çektiği solak medyanın organize bir biçimde Diyanet İşleri Başkanlığını hedef alarak yıllar önce yayınlanan Fetva üzerinden alçak bir manipülasyona imza attı. CHP yandaşı medyanın söz konusu iddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yalanlandı.