Din Görevlileri ve Eşlerine Yönelik Aile Okulları Yapıldı
DİYANET HABERÇankırı,Çorum,Kastamonu,Karabük,Kütahya,Eskişehir
Din Görevlileri ve Eşlerine Yönelik Aile Okulları Yapıldı
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından din görevlilerimiz ve eşlerine yönelik olarak17-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Çorum, Çankırı, Kastamonu, Karabük; 1-3 Aralık 2015 tarihleri arasında ise Eskişehir ve Kütahya illerinde Aile Okulu programı gerçekleştirildi.
Ailede dini değerler, eşler arası iletişim, evlilikte çatışma ve çözüm yolları, çocuklarda din ve değer/mahremiyet eğitimi ile ergenlerle iletişim gibi konularda uzman eğitimciler tarafından verilen seminerlerle toplumun her kesimine hitap eden din görevlilerimizde farkındalık oluşturulması hedeflendi. Başkanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu Aile Okullarının 2016 yılında da farklı illerde yapılması planlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir
07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.
2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.
Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi
Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.
Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.
Filistinli sanatçı Dina Zaurub, katil İsrail'in saldırısında hayatını kaybetti
Soykırımcı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında, 22 yaşındaki Filistinli sanatçı Dina Halid Zaurub yaşamını yitirdi.