© Dini Haberler 2020

Diyanet Fahri Alımlarında Tasarrufa Gidiyor

Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe müftülüklerine gönderdiği yazıda bundan sonraki ihtiyaca yönelik ( fahri ) olarak alınacak Kuran Kursu öğreticilerinin daha az sayıda alınması için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi

Daha az fahri alımı daha fazla görev

Diyanet İşleri Başkanlığı il ve ilçe müftülüklerine gönderdiği yazıda bundan sonraki ihtiyaca yönelik ( fahri ) olarak alınacak Kuran Kursu öğreticilerinin daha az sayıda alınması için harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Müdürlüğünce İl ilçe müftülükleri ile Kuran Kursu öğreticilerine hitaben gönderilen yazı da "Geçici Öğreticilerin Birim Bazlı Görevlendirilmesi"  başlığı altında " Bilindiği üzere geçici öğreticiler, sadece bir kursta ve bir eğitim - öğretim programında görevlendirildiğinden müftülüklerimiz her kurs için ve her öğretim programı için ayrı ayrı geçici öğretici bulmak zorunda kalmaktadır. Bu durum ise geçici öğretici sayısının fazlalaşmasına ve müftülüklerimizin de iş yükünün artmasına sebep olmaktadır." denilerek bundan sonraki alımlarda öğretici işlemlerinin birim bazılı yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, uygun görülen öğreticilerin de ihityaç hallerine göre birden fazla kursta farklı eğitim türlerinde ve nöbet tutma şeklinde görevlendirilmeleri imkanı sağlandığı, bir öğreticinin birden fazla birimde görevlendirilmeyeceği belirtildi.

İşte o duyuru

 

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

İzmir Müftülüğüne Yeni Atama

30.01.2026 Cumhurbaşkanlığı kararıyla İzmir Müftülüğüne atanan müftü Haliloğlu, uzun yıllara dayanan din hizmetleri ve akademik tecrübesiyle dikkat çekiyor. Daha önce vaizlik, ilçe müftülüğü, il müftü yardımcılığı ve yurt dışında din hizmetleri ataşeliği görevlerinde bulunan müftü, son olarak Adıyaman İl Müftüsü olarak görev yapıyordu.

30 Ocak 2026 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 30 Ocak 2026 tarihli "TÖVBEYE YÖNELMEK konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

TÜM HABERLER