© Dini Haberler 2020

Diyanet, Fetö'den Alınan Binayı Öğrenci Yurdu Yaptı

Kütahya'da FETÖ'den alınarak Türkiye Diyanet Vakfına devredilen bina, Yüksek Öğretim Kız Yurdu olarak hizmet vermeye başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, il buluşmaları kapsamında geldiği Kütahya'da FETÖ’den alınarak TDV’ye devredilen Yüksek Öğretim Kız Yurdun’un açılışını yaptı.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, sadece kız öğrenci yurduyla yetinmeyeceklerini ve yeni bir erkek öğrenci yurdu için çalışma yürüttüklerini ifade etti. Hazırlar, FETÖ’den alınarak Türkiye Diyanet Vakfı’na devredilen öğrenci yurdunun habis bir yapının elinden kurtarılarak yeniden milletin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Başkan Erbaş,

Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye’de 30 noktada 8 bine yakın üniversite öğrencisini Türkiye Diyanet Vakfı’nın öğrenci yurtlarında misafir ettiklerini ve bundan çok mutlu olduklarını söyledi. 

100 Öğrenciye Daha Barınma İmkanı

Kütahya’da yeni açılan bu yurtla birlikte, 100 kadar daha öğrenciyi misafir edebileceklerini ifade eden Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı, 21 ilimizde  yurtlarıyla üniversite öğrencilerimize ev ortamında sıcak bir yuva ortamında yurt hizmetleri vermektedir. Amacımız her ilimizde bir yurt yapmaktır. Zira her ilimizde üniversitelerin sayısı gittikçe artıyor. Bugün itibarıyla iki yüzün üzerinde üniversitemiz oldu. dedi.

İstismarcılara Fırsat Verilmeyecek

Başkan Erbaş, sahih dini bilgi ile milletimizi buluşturduğumuz zaman bazı yapılara, bazı örgütlere, bazı şahıslara ve kötü niyetlilere, dini istismar ederek kendi menfaati doğrultusunda kullanmaya çalışanlara fırsat vermemiş olacağız. dedi.

Milletimizin Desteği

Bu noktada milletimizden Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, destek bekliyoruz. Ve görmüş olduğumuz destek de bizi gerçekten mutlu ediyor, memnun ediyor. dedi.

İlginizi Çekebilir

Diyanet ve TDV’den Yetim ve İhtiyaç Sahibi Gençlere Evlilik Desteği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında, 81 ilde ikamet eden yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi nişanlı gençlere evlilik sürecinde destek sağlanacak.

07 Kasım 2025 Tarihli Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 07 Kasım 2025 tarihli "VEFA İMANDANDIR" konulu Cuma hutbesi yayınlandı.

2026 Hac kura sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen 2026 hac kura sonuçları, e-Devlet'te erişime açıldı.

Diyanet Vakfı’ndan Gazze için küresel dayanışma zirvesi

Türk Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde 11-12 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek uluslararası zirve, Gazze’deki insani krize kalıcı çözümler üretmeyi ve uluslararası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

2026 yılı hac kurası, 5 Kasım Çarşamba günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca, “2026 yılı hac kurası 5 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 10.30’da Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda çekilecektir.” dedi.

Yeni İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel göreve başladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, İstanbul İl Müftüsü olarak atanan Doç. Dr. Emrullah Tuncel’e cübbesini giydirerek göreve başlattı.

TÜM HABERLER